ESK nya serieledare!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK tog chansen att gå upp i serieledning i den 9:e omgången av herrtrean hemma mot FC Arlanda.

Inför matchen hemma mot FC Arlanda hade ESK deklarerat via sin tränare Martin Andersson att det skulle bli en svår och jobbig match och det skulle krävas ett hårt och noggrant jobb över 90 minuter om det skulle bli seger, så blev det.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en bra insats och alla tar verkligen jobbet där ute mot ett snålt och svårspelat lag, berömmer Martin.

Men i den första halvleken var det egentligen inget snack. ESK dominerade spelet stort och hade säkert ett bollinnehav på över 70 %. Det skapades också heta chanser genom ett smart spel med diagonala bollar som gästerna hade stora problem med och det öppnade för målchanser.

Foto: Kent Lundqvist

Efter ett par nästan chanser kommer en het sekvens med dryga kvarten spelad då först en friställd Jonatan Åhlin i boxen avslutar, men Arlanda målvakten – Milad Hanna räddar och returen går till Jonathan Böckert som träffar en back och det hela slutar med en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle tillslut få utdelning med knappa halvtimmen spelad. Andreas ”Tosse” Larsson slår en frispark som tar på en hand i muren och hemmalaget tilldöms, helt korrekt, en straff. Den straffen dunkar Åhlin skoningslöst i mål till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

ESK har sedan Arlanda nere i brygga och borde nog ha stängt matchen under den sista kvarten av första halvlek. Men närmare en ribbträff av Alexander Persson kommer inte hemmalaget.

– Vi gör en bra halvlek och borde nog gjort något mål till, men jag är nöjd med spelet, konstaterar Martin.

Den andra halvleken får ett helt annat ansikte. Arlanda ställer om laget och ESK får problem att hitta rätt i sin organisation gällande omställningarna från defensivt till offensivt spel. Det ger gästerna mer att säga till om.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det blev svårt för oss att spela som vi gjorde i den första halvleken då vi inte fick med kantspelet på samma sätt. Vi blev för låga helt enkelt, men det var också ett val för att inte riska att dem skulle hitta fram just där och det lyckades vi bra med, menar Martin.

Så blev det. Inget skönspel, men kassaskåpssäkert defensivt gjorde att Arlanda inte hittade fram och på allvar kunde hota ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget fortsatte dock att skapa och iden 75:e är det mycket nära ett avgörande då ”Tosse” trots allt tar sig fram på vänsterkanten och sätter in bollen bra på Åhlin som med en konstspark avslutar bra men Hanna gör en kalasräddning och returen går rakt ut till en friställd Tristan Korras som avslutar svagt och rakt på Hanna.

Foto: Kent Lundqvist

Arlanda flyttar fram allt dem har i slutskedet av matchen för att åstadkomma en kvittering och på stopptid kommer en chans. Frispark utanför straffområdet och alla inklusive Hanna tar plats i offensiv box. Bollen in i boxen där Joakim Pettersson nickar bort den och andrabollen går till en Arlanda spelare som försöker lyfta tillbaka bollen in i boxen, men då dyker Pontus Lundén upp och täcker med sig bollen och får fritt fram och gör 2-0 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att ta tre poäng och att vi reder ut den här svåra matchen. Jag ville inte göra byten tidigare då det var en matchbild där ute som vid ett byte skulle äventyra och riskera rytmen i laget, vi var ju i ledning. Kul för grabbarna med serieledning, men jag själv lägger mer fokus och tanke på avslutningen av serien innan uppehållet, avslutar Martin.

Enköpings SK- FC Arlanda 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 (31) Jonatan Åhlin, 2-0 (92) Pontus Lundén.

Varningar: 0-3

Publik: 250

Spelarbetyg ESK:


Alexander Persson


Jonatan Ålin


Pontus Lundén

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar