ESK nollade Arboga!

Simon S:t Cyr höll rent hemma mot Arboga. Foto: Kent Lundqvist

Simon ”Supernollan” S:t Cyr höll nollan igen vilket gjorde att ESK Hockey vann sexpoängsmatchen hemma mot IFK Arboga med 3-0 (0-0,1-0,2-0).

En skön och rättvis seger sett över 60 minuter där Simon verkligen visar att han är i form och spelar med pondus, berömmer tränare Robert Kimby.

Det blev en ganska trevande inledning för båda lagen där det var påtagligt att det var en sexpoängsmatch. ESK förde dock matchen, men med knappa 10 minuter spelat åker hemmalaget på den en 2+2 utvisning på Carl Eriksson. Då visar ESK varför man är seriens bästa defensiva lag och stänger ned Arboga med bra spel, inte en het chans släpper hemmalaget till.

Foto: Kent Lundqvist

Vi gör det fortsatt bra i boxplay och ser till att hålla motståndet utanför vårat eget mål och ger dem inget att jobba med, konstaterar Kimby.

Innan perioden är slut så har ESK två chanser att ta ledningen och båda gångerna är det Simon Cederborg som har chansen, men gästerna målvakt – Daniel Eriksson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten startar riktigt dåligt för ESK som inte alls hittar rytmen eller organisationen i spelet. Arboga ligger högt i sin press och ESK lyckas inte lösa utgångarna ur egen zon vilket skapar ett visst tryck mot hemmamålet där S:t Cyr räddar hemmalaget ett par gånger.

Foto: Kent Lundqvist

Med 7,20 spelat jobbar Jesper Bärgård förtjänstfullt i offensiv zon och vinner puck som slutar med att Cederborg får en ny chans och nu tar han revansch på sig själv och sprätter in 1-0 med en bra backhand.

Foto: Kent Lundqvist

Ett förlösande mål kan man lugnt säga för ESK som bortsett från en jättechans omgående efter 1-0 där S:t Cyr återigen gör en svettig räddning nu tar över matchen helt och sätter ett elakt tryck på Arboga. Carl Eriksson har öppet mål i liten vinkel och skjuter utanför, Cederborg friställer Viktor Ehn som inte lyckas överlista Eriksson i gästernas mål. Det tvingar Arboga att ta en timeout för att bringa ordning.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet får Arboga chansen att komma tillbaka i matchen då ESK åker på en utvisning, men återigen så stänger ESK ned gästerna och behåller ledningen in i tredje perioden.

Foto: Kent Lundqvist

– En mindre bra start på perioden där vi agerar ängsligt och omständligt, så målet kom verkligen rätt för oss och efter det så dominerar vi perioden stort och borde gjort något mål till, säger Kimby.

I den tredje spelar ESK smart och får också en chans att utöka sin ledning då gästerna drar på sig en utvisning med 4,31 spelat av perioden. Det blir återigen ett ganska dåligt spel i fem mot fyra även om Jesper Sojé hittar Ehn i bra läge en gång, men avslutet räddas av Eriksson.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, fem mot fyra spelet håller just nu ingen högre klass. Spelarna vill nog lite för mycket så det låser sig och här har vi att jobba på, konstaterar Kimby.

I svansen på utvisningen har Arbogas Rasmus Koskinen två jättechanser att kvittera, men S.t Cyr fortsätter att agera stabilt och säkert som sista utpost.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får så sakteliga tag i spelet igen och först så styr Bärgård farligt och på returen får Daniel Andersson en jättechans att måla, men avslutet går över. Kort därefter står Wincent Blomdahl för en puckstöld i mittzon och hittar en friställd Bärgård som är klinisk i avslutet när han gör 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Med 15,35 spelat så har Arboga en jättechans att reducera, men S:t Cyr räddar återigen Koskinens avslut. Kort därefter så slår Jesper Sojé spiken i kistan när han efter en soloprestation pillar in 3-0 bakom Eriksson.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet så jagar Arboga en reducering, men seriens bäste målvakt S:t Cyr har stängt butiken och håller sin tredje nolla på sex spelade omgångar!

Foto: Kent Lundqvist

– Det känns riktigt bra just nu, formen är på plats och jag känner mig lugnare än jag gjort på länge i målet. Det är såklart mycket beroende på killarna framför mig som gör ett jättejobb dem med, berättar S:t Cyr.

Du har ett bra facit i serien med tre nollor två ettor och en fyra på sex spelade matcher!

Det är bra facit såklart och jag känner mig bra i kroppen, lägger mycket tid på mina förberedelser och formen är som sagt på plats. Jag tycker jag fått en bra belastning av matcher denna säsong och det är kul att få göra bra matcher, jag hoppas att det håller i sig hela vägen, avslutar S:t Cyr.

Vi gör en bra match och det är ju nästan bara måstematcher i serien, killarna hanterar matchen på ett bra sätt och nu laddar vi om för en ny tuff uppgift på söndag, Summerar Kimby.

ESK Hockey – IFK Arboga 3-0 (0-0,1-0,2-0)

Skott: 30-23 (11-6,10-7,9-10)

Målen,
Pariod 1: X
Period 2: 1-0 (27:20) Simon Cederborg
Period 3: 2-0 (53:43) Jesper Bärgård, 3-0 (57:49) Jesper Sojé.

Utvisningar: 6 (4:2:0) –  4 (2:0:2)

Publik: 161

Spelar betyg ESK Hockey:


Simon S:t Cyr


Rickard Eriksson/Magnus Svanberg


Jesper Bärgård/Simon Cederborg


Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar