ESK mot tabelltrean!

ESK-tränaren Lovisa Delby hoppfull inför dagens möte med tabelltrean Rimbo. Foto: Kent Lundqvist

ESK ställs återigen mot ett topplag då man spelar borta mot Rimbo IF i Damettans 21:a omgång.

Ett formstarkt ESK som i förra omgången skakade tabellettan Bollstanäs SK åker idag för att spela borta mot en av seriens överraskningar. Nykomlingen Rimbo som jagar en andra plats i serien.

– Vi mår förstås bra efter matchen mot BSK, där vi som sagt gör en mycket fin insats. Det kommer att krävas en minst lika fin insats mot Rimbo för att ta poäng. De har gått bra denna säsong och, precis som jag trodde inför seriestarten, så har de fått en fin placering i tabellen som nykomlingar, säger ESK-tränaren Lovisa Delby.

Hur har veckans förberedelser varit och vad har ni betonat?

– Rimbo är ännu lite vassare i djupled än BSK enligt mig, de har ett ännu snabbare omställningsspel och är kraftfulla även från kanterna. Vi har fortsatt att betona försvarsspelet i våra träningar i veckan, och tryckt ytterligare på vikten av att inte lämna något åt slumpen utan att hela tiden ta jobbet i vårt försvarsspel. Främst överflyttningar, press på bollhållare och maxlöpningar hemåt vid eventuell förlust av boll, menar Lovisa.

Vad kommer fälla avgörandet för att det skall bli seger?

– I vårt anfallsspel kommer vår första tanke och passning att vara avgörande. Den måste gå framåt och vara till grön spelare! Vi behöver komma förbi deras första press och inte rulla för mycket nere i backlinjen. Kan vi flytta upp spelet tidigt så kommer vi få mer utrymme att hålla i bollen och dessutom behålla den inom laget, berättar Lovisa som fortsätter:

– Vi är starka framåt och vet att vi kan göra mål på alla lag i denna serie och kommer att gå in med stort självförtroende. Jag tror dock det är viktigt att poängtera att trots att formen är mycket bra så kommer inget att ges gratis, vi kommer att behöva jobba oerhört hårt och prestera mycket väl på varje position för att kunna ta poäng i denna match. Och det har vi som målsättning idag!!!, avslutar ESK-tränaren.

Sagt om motståndet:

Nykomling och tabelltrea! Jagar en andraplats i serien. Är med två omgångar kvar 3 poäng bakom tabelltvåan Sandviken. Skyttedrottning i laget är Michaela Johansson med 21 gjorda mål. Kommer till start med en 6-0 seger borta mot Bälinge i bagaget.

Nyheter i truppen:

Sofie Hedengren finns inte med idag. Julia Lindström har dragit på sig en kraftig förkylning och inte kunnat träna i veckan, kanske något inhopp om turen är på laget sida. Rebecka Hemlin född -03 kommer precis som senast att starta matchen.

Senaste mötet:

Förlust för ESK med 1-6 (0-3).
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Rimbo IF vs Enköpings SK, Dam div.1, 21:e omgången.
13:00 på IP Arkadien.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar