ESK mot serieledning?

ESK upp i serieledning? Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK har idag chansen att gå upp i serieledning om man i den 9:e omgången av herrtrean vinner hemma mot FC Arlanda.

Det drar ihop sig mot slutomgångarna innan sommaruppehållet i herrtrean och igår förlorade tabellettan IK Franke Västeråsderbyt mot Västerås IK med 1-3 vilket betyder att ESK vid vinst idag hemma mot FC Arlanda går upp i serieledning.

Efter segern i derbyt mot HFF så har ESK jobbat vidare med förberedelserna inför dagens match.

– Grabbarna har fått titta igenom den matchen på egen hand, vi har pratat väldigt kort om vad vi gjorde bra/mindre bra, lämnat den och gått vidare. Två träningar har vi hunnit med och det har innehållit återhämtning för dem som spelade och intensivt för övriga, berättar tränare Martin Andersson

ESK som just nu är det enda laget som är obesegrade i serien får gälla som favoriter och det största hindret idag är nog dem själva, hur skall de hantera pressen mentalt och kan de genomföra en match på högsta nivå i 90 minuter?

– Vi vet väldigt lite om Arlanda så vi ska försöka fokusera på det vi tror kan vara en fördel för oss, och i det avseendet så utgår jag ifrån matchen mot dem med andra-laget. Dels hur dem disponerar sina spelare i från den matchen och vad dom lyckades med/mindre lyckosamma med. Försvarsmässigt vill jag se oss störa dem högt i banan där det kan finnas en tendens till övermod, och i anfallsspelet ska vi sträva efter att vända på spelet mycket. Men som sagt, vi utgår från en ”B-lags match” och det kanske blir så att vi får göra om hela laget i halvtid, berättar Martin.

Det har trots allt svajat betänkligt i en del matcher och senast i derbyt mot HFF var det egentligen ”bara” bra i 55-60 minuter. Det räckte förvisso för seger, men skall det räcka över tid och till serieseger bör det bli stabilare i spelet sett över 90 minuter.

Gästande FC Arlanda är inför dagens match på en negativ kvalplats med 9 poäng och är i stort poängbehov. Det brukar normalt vara en bra energikälla tillsammans med att man som underdog möter ett topplag på bortaplan. Laget spelar snålt och har bara släppt in 13 mål, men också bara gjort 8. Laget kommer med två raka utan förlust och har tidigare under säsongen tagit poäng hemma mot IK Franke (0-0).

Matchfakta:
Enköpings SK vs FC Arlanda, Herr div.3, 9:e omgången.
17:00 på Enavallen.

Nyheter i truppen:
ESK kommer att ställa upp med samma trupp som senast men tror inte det kommer att ske någon förändring i startelvan. När det rullar på poängmässigt så vill man inte peta i det.

Sagt om motståndet:
Läs ovan.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar