ESK mot premiär.

ESK anno 2019. Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingen i div.2 Enköpings SK startar en ny tävlingssäsong imorgon lördag och man är hoppfull och tror på en bra säsong.

– Även om det är en oviss känsla inför en ny säsong så är vi så redo vi kan med tanke på förutsättningarna. Försäsongen har inte varit optimal med alla skador och sjukdomar vi haft, men förberedelseveckan har var optimistisk och lovar gott, vi känns redo både mentalt och fysiskt, menar ESK-tränaren Martin Andersson.

Tränarduon Martin Andersson & Jonny Rödlund. Foto: Kent Lundqvist

Vad kan man ställa för förväntningar på er som nykomlingar?

– Känslan är bra och vi har varit i den här situationen förr inför en ny säsong och jag hoppas att vi kan upprepa det vi gjort tidigare säsonger och höja oss när vi väl kliver in i en ny tävlingssäsong. Det är ju alltid annat med just att tävla mot att jobba i en försäsong. Jag tror och hoppas på att vi kan komma att se detta som en etableringssäsong som kommer att bli tuffare än tidigare säsonger, menar Andersson som utvecklar:

– Vi är ett ungt lag och har fyllt på truppen med unga spelare så det kommer att ta tid att acklimatisera oss och då behövs tålamod och orka ta eventuella motgångar som vi kanske inte upplevt tidigare med förluster efter varandra och orka lyfta oss ur det igen.

Vad i spelet kommer var viktigt för att kunna etablera er som du säger på den här nivån?

– Det är en ny nivå i kvalitén på motstånd så vi kommer inte ha råd att bjuda på något och vi kommer att behöva vara noggranna i alla moment. Dock så är det så att vi kommer få finna oss i att få spela lågt och jobba uti från det läget. Defensiven blir ju med det som utgångsläge otroligt viktigt att det är på plats.

Hur ser läget ut i truppen just nu?

– Det ser bra ut där alla utom Jonathan Åhlin och Gustaf Persson är i träning.

Vilka kommer bli lagen i toppen av serien tror du?

– Svårt att säga, det finns många bra lag. Känslan är ju IFK Stocksund som säkert tippas som seriesegrare, Hudiksvalls FFF kommer säkert vara i toppen och likaså Karlberg. Men det kommer vara många om det tror jag, avslutar Andersson.

Lämna ett svar