ESK mot frejdiga Gripen!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey spelar idag för andra gången på försäsongen mot Nyköping Gripen HC men denna gång på bortais och med starkt reducerat lag.

– Ska bli kul att åka till Nyköping, även om det är träningsmatch är det bra intresse där och vi hade en jämn match hemma, berättar ESK-tränaren Robert Kimby.

Hur har träningarna varit efter segern borta mot Arboga i onsdags?

– Vi har haft några struliga dagar sen matchen senast där vi blivit tvungna att vila lite skavanker och dragits med sjukdomar. Det är sånt som händer alla och man får gilla läget. Vi ser det som ett bra läge att träna på och spela snålt, menar ESK-tränaren.

ESK har alltså en del frågetecken i truppen och får stuva om rejält.

Utöver de långtidsskadade, Fredrik Juhlin och Dennis Näslund, kommer även backarna Markus Johansson, Andreas Lindqvist, Robin Nilsson samt forwards Adam Lidström, William Warging och Simon Cederborg-Nilsson missa matchen av olika anledningar. På plussidan är Andreas Sojé tillbaka, han kom hem igår och har tränat en halv träning, men lika bra att han får komma igång. Vi kommer även låna in en back född 99 från Vita Hästen som heter Felix Brodén. Felix gjorde allsvensk debut ifjol även om han till större del tillhört juniorerna. Nu när vi bara hade fem backar att tillgå så ser vi det som jättebra lösning för båda parter. Pontus Hagman vaktar kassen, avslutar Kimby.

Sagt om motståndet:
Gjorde en bra match senast mot ESK och spelar en frejdig hockey. Har inte spelat mer efter den matchen. Har nu spikat sin trupp med två namn i onsdags: 21-åriga Viktor Bemström som spelade förra säsongen i södra Hockeyettan med Tyringe innan han lämnade för att spela kvalserien till Hockeyettan med länskollegan Linden från Eskilstuna. Södertälje-produkten har också representerat Leksands juniorer. 20-åriga Alex Gustafsson, Back, som har Nyköping som moderklubb kommer senast från spel med Huddinge J-20 och har även spelat i Södertäljes juniororganisation.

Senaste mötet:
ESK Hockey – Nyköping Gripen HC 5-3 (1-0,1-1,3-2)
Läs mer här >>>
https://lokalsport.nu/ny-seger-for-esk-hockey/

Truppen:

Läs ovan.

Matchfakta:
Nyköping Gripen HC vs ESK Hockey.
17:00 Stora hallen.

Veckans övriga träningsmatcher i Hockeyettan Östra*:

Kalmar–Visby/Roma 2-5

I Kalmar var det trots siffrorna en relativt jämn matchbild, Visby/Roma var dock betydligt vassare i avslutsmomenten och kunde efter de första två perioderna gå till pausvila i en 4-0 ledning. I den tredje perioden fick Kalmar lite momentum när de först reducerade till 1-4 och sen satte 2-4 men närmare än så kom inte laget och Visby/Roma kunde punktera tillställningen med att sätta 5-2. Det var Kalmars sjätte raka förlust under försäsongen.

Målskyttar Visby/Roma: Carl Ericsson x2, Anton Brandhammar, Einar Engström och Christian Hägg

Köping–Väsby 4-5 (Straffar)

I Köping tog hemmalaget emot Väsby i en jämn match. Båda lagen skapade en hel del chanser och att det var oavgjort efter full tid kändes trots att Köping tog en 3-0 ledning som ett rättvist resultat efter 60 minuter. Matchen gick till en mållös förlängning och fick istället avgöras på straffar, där var det gästerna som var kyligast och vann till slut.

Målskyttar Väsby: Tobias Hilmerstam

Surahammar–Sollentuna 1-4

Surahammar tog sig an Stockholmslaget Sollentuna i en match där gästerna var klart bättre än sina motståndare, det märktes tydligt att Surahammar haft problem med att inte kunna träna på i sin egna hemmahall under försäsongen och Sollentuna hade helt enkelt kommit längre i sina förberedelser inför säsongen. Därför var det inte så konstigt att gästerna också gick segrande ur matchen med 4-1.

Målskyttar Sollentuna: Daniil Kulikov, Elias Lindskog, Lucas Lagerstedt och Albin Berg

Köping–Segeltorp 0-3

Segeltorp är nykomlingar i årets Hockeyetta och hittills har laget varit extremt skickliga defensivt. Två matcher, noll insläppta mål. Segeltorp har gjort två defensivt perfekta insatser och det ger såklart självförtroende inför den första säsongen i Hockeyettan.

Målskyttar för Segeltorp: Michael Raynee, Christoffer Odljung, Robin Sjörén

Hudiksvall–Borlänge 2-3 (straffar)

I Hudiksvall krävdes det straffar för att skilja Hudiksvall och Borlänge åt. En jämn match som Borlänge till slut kunde vinna efter straffar. Båda lagen visade att de vill spela en attraktiv hockey men det syntes att det fortfarande är tidigt på säsongen och passningarna satt inte alltid där de skulle.

2-2 efter full tid gav en mållös förlängning och i straffavgörandet var det Borlänge som var vassast och drog det längsta strået i matchen.

Segeltorp – Lindlöven 1-0

I Huddinge lirades det också försäsongshockey när Lindlöven var på besök. Hemmalaget Segeltorp spelade en bra försvarshockey och såg till att Lindlöven inte kom till några ordentliga avslut, samtidigt som burväktaren för kvällen gjorde en bra insats ihop med sitt försvar.

Även Lindlöven spelade riktigt bra försvarsishockey ska sägas och det var därför inte så konstigt att publiken i den lilla hallen bara fick se ett mål under kvällen och det var hemmalaget som gjorde det i den första perioden, vi återkommer med en målskytt så snart vi har koll på vem som gjorde det.

För Lindlövens del var detta tredje matchen på en dryg vecka som laget spelade uppe i Stockholm och de kändes inte helt inställda på att spela en ny match där. Passningsspelet satt inte som det skulle och när motståndarna spelar med ett solitt försvarsspel så är det svårt att göra mål och vinna matcher.

Vallentuna – Väsby 2-1

I Vallentuna var det två jämna lag som möttes, inget av lagen kom egentligen upp till den standard som de kan men en träningsmatch är trots allt just en träningsmatch. Gästande Väsby tog ledningen genom Nick Hedemyr i powerplay halvvägs in i mittperioden. Men i den tredje perioden tog hemmalaget över spelet mer och mer, något som också resulterade i två snabba mål för Vallentuna.

Sollentuna – Köping 3-5

Ett annat möte som spelades i en ishall i Stockholmsområdet var Sollentuna mot Köping, en match som länge var oavgjord men där gästerna kunde gå ifrån och säkra segern i den tredje perioden genom tre mål. Ställningen efter den andra perioden var 2-2 men i den tredje så visade Köping varför de spelade Playoff förra säsongen och satte dit chanserna de fick.

Målskyttar för Sollentuna blev: Kim Brändström, Emil Broed och Fredrik Wink.

Eskilstuna/Linden – Tyresö/Hanviken 0-5

Hockeyettan-laget Tyresö/Hanviken visade även de att Hockeyettan håller en högre nivå än vad division två gör. Tyresö genomförde matchen på ett bra sätt och kunde relativt komfortabelt vinna med 5-0 på bortais mot Linden som hårdsatsar för att kliva upp i den högre serien. Tyresö/Hanviken stod för en fin första period och tog ledningen med 3-0 innan vilan. Den andra perioden blev enligt rapporter väldigt sönderryckt av utvisningar och i den tredje perioden tog Tyresö/Hanviken över spelet på nytt. I den perioden gick laget även ifrån till slutresultatet 5-0

Målskyttar för Tyresö/Hanviken blev: David Olsson, Hampus Falk, Pelle Carlsson, Sebastian Johansson och Emil Leijon.

* Källa: Hockeyettan

Lämna ett svar