ESK med i racet efter andra raka!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey bjöd på puls och onödig dramatik hemma mot Wings HC i ATG Hockeyettans 7:e omgång.

– Det var långt ifrån vacker spel i långa stunder, men det var tre sköna poäng på kontot, säger ESK-tränaren Tobias Holm Karlberg efter slutsignalen.

Första fem minuterna är ganska hafsiga och egentligen inget ordnat spel och således inga direkta chanser åt något håll. Den bästa chansen har gästernas Jesper Andersson med 7,50 spelat efter en felstuds, men avslutet utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Efter att ESK klarat ut ett boxplay slarvar man på offensiv blå och ger gästerna ett bra kontringsläge, men Johan Mohlin väljer oförklarligt att passa i fritt läge med dryga 12 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

ESK jobbar stenhårt och jobbar också sig närmare och närmare det offensiva målet och det skapas nu tryck mot gästernas målvakt Richard Mutze som dock räddar det som kommer emot honom.

Foto: Kent Lundqvist

Det ger dock utdelning i form av en utvisning med 15,29 spelat och spel fem mot fyra för hemmalaget, men inte ens uselt kan beskriva den spelformen vilket gör att perioden förblir mållös in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Nej det fungerar inte alls och vi har fortsatt inte gjort mål i den spelformen efter grundserien, men det ser bra ut på träning så det är bara att jobba vidare med det, medger ESK-tränaren.

Islossning i mellanakten!

30 sekunder in i mellanakten kastar Ludvig Wallin in en puck bra på mål där Niklas Rigelius styr farligt, men Mutze räddar. Det tar dock bara 30 sekunder så styr i stället Daniel Andersson in ett backskott av Hugo Lindman Gustafsson till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det var dock en glädje som bara varade i två minuter då Wings svarar med samma mynt. Skott och styrning av kvällens bäste spelare – Christian Blomqvist så var det kvitterat till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

37 sekunder senare så får ESK sin andra chans i matchen att spela fem mot fyra. Den spelformen är dock fortsatt mycket – mycket blek av hemmalaget som egentligen inte skapar något av värde.

Istället är det Wings om på en farlig kontring skapar nästa chans med 6,25 spelat då Pontus Andersson får ett jätteläge framför mål, men skjuter över. Knappa minuten senare så ringer det ändå. Det är slarv av ESK offensivt som bäddar för en ny kontring och Blomqvist är klinisk i avslutet när han gör 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

– I det skedet av matchen så var det ändå ganska lugnt i båset och vi hade en bra känsla för spelet, berättar ESK-tränaren.

ESK svarar omgående efter ett mycket bra spel där Alexander Starck snyggt droppar till backen Marcus Johansson som prickskjuter upp kvitteringen till 2-2 otagbart för Mutze i krysset.

Foto: Kent Lundqvist

Wings har omgående en jättechans att återta ledningen med 9,25 spelat då en friställd Andersson avslutar bra, men hemmalagets burväktare – Simon S:t Cyr svarar för en jätteräddning.

Foto: Kent Lundqvist

16 sekunder senare är det istället 3-2 efter en blixtrande kontring där Adam Lidström hittar en friställd Tobias Smids som trycker in pucken i öppet mål. Det bara dryga minuten så ringer det igen. En ny läcker kontring resulterar i 4-2 för hemmalaget genom Hampus Wallin efter bra förarbete av Rigelius och Ludvig Wallin.

Foto: Kent Lundqvist

ESK öser nu på mot gästerna som känns en smula Wingsklippta. En ny kontring Där Marcus Collin tar upp pucken och Robin Nilsson ger Adam Lidström öppet mål med en magisk passning och vi har 5-2 med 12,41 spelat av perioden. Det tvingar gästerna att ta en välbehövlig timeout.

Foto: Kent Lundqvist

Det hjälper dock föga då ESK kommer i en ny blixtrande kontring där Smids väggar med Adam Lidström och trycker in 6-2 med 16,17 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Wings gör då ett målvaktsbyte och in kommer istället Andrej Vasiljevic som lyckas hålla nollan och i spel fem mot fyra så hinner gästerna reducera till 3-6 genom Ludvig Wiita-Adamsson med tre sekunder kvar att spela av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är ett mycket bättre driv på mål här i andra perioden och det vänder matchen till vår fördel, säger en nöjd Anton Virtanen som var assisterande coach den här kvällen.

Wings får en drömstart på den tredje perioden. Matts Thielemann reducerar till 4-6 och det var match igen. Det stannade inte där för med 2,02 spelat av perioden var det reducerat till 5-6 efter en märklig situation där Robin Nilsson blir fälld bakom eget mål vilket ger öppet för Thielemann.

Foto: Kent Lundqvist

– Två mycket tveksamma mål där vi i momenten innan målen blir snuvade på utvisningar, menar Virtanen.

Efter målet så är det massivt tryck mot ESK målet där hemmamålvakten Simon S:t Cyr får svar för ett par riktigt svettiga räddningar. Wings har också en puck i mål, men det blir bortdömt för spel med handen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK höjer sig i spelet och vaskar fram en bra chans att utöka sin ledning med 6,45 spelat då Nilsson stöter fram från sin backplats, men Vasiljevic räddar med besvär.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet blir sedan böljande och det skapas en del nästan chanser, men inget som kan kallas kvalificerat. Det blir lite kalabalik i slutskedet när Wings tar ut sin målvakt och spela sex mot fem, men ESK reder ut det och vinner tre mycket sköna och viktiga poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att vi vinner och för första gången denna säsongen två matcher i rad, kan nästan ta gift på att det är så, skrattar en lättad ESK-tränare efter slutsignalen.

Enköpings SK – Wings 6-5 (0-0,6-3,0-2)

Skott: 32-36 (6-10,16-14,10-12)

Målen,
Period 1: X
Period 2: 1-0 (21:00) Daniel Andersson, 1-1 (23:00) Christian Blomqvist, 1-2 (27:17) Christian Blomqvist, 2-2 (27:59) Marcus Johansson, 3-2 (29:41) Tobias Smids, 4-2 (30:52) Hampus Wallin, 5-2 (32:41) Adam Lidström, 6-2 (36:17) Tobias Smids, 6-3 (39:57) Ludvig Wiita-Adamsson.
Period 3: 6-4 (40:36) Matts Thielemann, 6-5 (42:02) Matts Thielemann.

PIM:  (2:2:0) –  (2:2:0)
Publik: 302

Spelarbetyg ESK:


Adam Lidström


Tobias Smids


Robin Nilsson/Marcus Johansson

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

 

Lämna ett svar