ESK med en skridsko i negativt kval!

Foto: Kent Lundqvist

ESK förlorade måstematchen i ATG Hockeyettan borta mot Segeltorps IF som vände ett 1-3 underläge på knappa två minuter i mellanakten.

ESK med en skridsko i negativt kval!

ESK förlorade måstematchen i ATG Hockeyettan borta mot Segeltorps IF som vände ett 1-3 underläge på knappa två minuter i mellanakten.

Det var mållöst under den första halvan av den så viktiga matchen mellan SIF och ESK, men med 11,36 spelat så tar ESK ledningen med 1-0 genom Daniel Andersson. Det var en ledning som bara stod sig tre minuter då hemmalagets Sean Goliats kvitterar till 1-1 vilket inte borde ha godkänts då Pontus Hagman i målet precis innan blir överkörd.

Med 16,08 spelat så skulle ESK få chansen att återta ledningen när hemmalaget drar på sig två utvisningar efter varandra i slutskedet av perioden och då kommer 1-2 genom Daniel Andersson vilket står sig in i periodvilan.

SIF får en chans att kvittera tidigt i mellanakten då ESK drar på sig en utvisning, men ett bra boxplay reder ut det hela. Istället är det ESK som utökar sin ledning till 3-1 kort därefter genom Niklas Rigelius.

Matchen vänder på knappa två minuter!
ESK skulle tyvärr dra på sig en ny ganska omgående och då reducerar hemmalaget till 2-3 genom Razmuz Waxin-Engback och bara dryga minuten senare så var det kvitterat och hemmalaget i ledning med 4-3 efter två mål av Sören Dietz-Larsen vilket tvingar ESK att ta timeout. ESK får stopp på blödningen, men får gå till periodvila i underläge.

ESK jagar sedan en kvittering i den tredje perioden, men tiden rullar iväg och med 19,07 spelat så tar man ut sin målvakt – Hagman för spel sex mot fem. Det hjälpte tyvärr inte och ESK är nu riktigt illa ute i ATG Hockeyettan.

ESK har det inte i egna händer!

För ESK står nu hoppet till att Segeltorp slår Hammarby i näst sista omgången på söndag, ESK står över den omgången. Vinner Hammarby är ESK klara för negativt kval annars blir det en helt avgörande matchen i sista omgången på onsdag mellan ESK hemma mot Hammarby.

– Jadu, nu är det bara att hoppas på lite medgång med resultaten och sen får vi kliva ut och vara vårt bäst vi. Matchen i sig va jämn. Vi skapar mycket första hälften men tyvärr tar vi inte mer betalt än vad vi borde. I andra är det en tvåminutersperiod där vi tyvärr bjuder på 3 mål. Jag pratade om att det lag som skulle göra minst misstag ikväll skulle vinna och så blev det, konstaterar ESK-tränaren Christian Nordenberg.

Segeltorps IF – Enköpings SK 4-3 (1-2,3-1,0-0)

Skott: 33-41 (10-14,9-13,14-14)

Målen,
Period 1: 0-1 (11:36) Daniel Andersson, 1-1 (14:35) Sean Goliats, 1-2 (18:51) Daniel Andersson.
Period 2: 1-3 (24:47) Niklas Rigelius, 2-3 (28:01) Razmuz Waxin-Engback, 3-3 (29:20) Sören Dietz-Larsen, 4-3 (30:00) Sören Dietz-Larsen.
Period 3: X

PIM: 4 (4:0:0) – 6 (0:6:0)

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar