ESK matchar!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK drar igång matchandet inför en ny säsong som nykomlingar i div.2 bort mot GUSK.

Idag inleds träningsmatchandet för ESK med bortamatch mot seriekollegan GUSK 14.00 på Österängen i Uppsala.

Ett antal matcher ska spelas innan seriespelet drar igång den 6 april hemma mot Skiljebo SK. Idag lördag spelar ESK borta mot seriekollegan GUSK och nästa helg skulle ESK spelat hemma mot Newroz från Stockholm, men den matchen är inställd.

– Just den här helgen kör vi alltid igång med matcher och dem blir sju till antalet, berättar ESK-tränaren Martin Andersson.

Truppen är i dagsläget inte spikad där det jobbas för att sätta de sista delarna och spelarna. Inför den kommande säsongen har Victor Wernersson, Tristan Korras, Bruno dal Monte (Fanna) lämnat samt Adrian Berglund som slutat som spelare i klubben men fortsätter som ledare i U19-laget.

Nya spelare är anfallaren Felix Ljungberg, 20 år, från Sirius akademi, försvararen/mittfältaren Philip Oldin, 21 år, som också kommer från Sirius, men senaste säsongen spelade i USA och mittfältaren Derman Dölek, 18 år, från Västerås SK. På väg in är också VSK:s mittfältaren, Kevin Custovic, 19 år.

I dagens match saknas Gustaf Persson, Mohammed Ibrahim, Jonatan Ålin och Calle Söderberg, som alla rehab-tränar. Philip Oldin kommer inte heller till spel och det är också frågetecken för Kevin Custovic.

Vad vill du se i matchen idag och vad söker du för svar?

– Vi har väl lagt mest fokus på högt försvarsspel och där vill jag se att signalerna sitter och att övriga flyttar över så som jag vill ha det. Anfallsspel har det mesta fokuset legat på dom två första tredjedelarna av planen. Så även fast det är första träningsmatchen kommer jag ha höga krav på positioner och passningskvalitet i uppbyggnadsfasen, avslutar Martin.

 

Lämna ett svar