ESK lätt vidare i Svenska cupen.

Cheyenne Spade tre mål mot SFF. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK hade inga större problem med att avancera från Svenska cupens första omgång. ESK vann med 3-1 (2-1) borta mot division 4-laget Sala FF och amerikanskan Cheyenne Spade blev stor matchvinnare med sina tre mål.

-Jätteroligt och en skön seger. Det var aldrig någon tvekan om utgången och jag är mest nöjd med vårt försvarsspel, säger tränaren Lovisa Delby.

ESK ställde över merparten av den ordinarie startelvan då det vankas seriematch i helgen.

– Det gav speltid för flera andra i truppen och de gjorde det bra. Vi hade som mål att göra 1-0 inom tjugo minuter och det lyckades vi också med, säger Delby.

ESK tog tag i taktpinnen från start och i 18:e minuten kom 1-0 genom Cheyenne Spade i friläge. Ett par minuter senare slog hon till på nytt och greppet var därmed kopplat.

-Vi förväntades vara det spelförande laget och så blev det. Vi spelade enligt 3-5-2 vilket gav oss ytor på kanterna där vi tog oss fram bra, säger ESK-tränaren.

Hemmalaget reducerade visserligen minuten före halvtid men Delby var aldrig orolig inför fortsättningen.

-Nej, vi hade så stort spelövertag och det kändes ganska säkert redan efter vårt andra mål.

I 64:e minuten satte Cheyenne Spade helt avgörande 3-1.

-Vi kunde praktisera på detaljer vi tränat på innan och det såg bra ut. Kanske inte riktigt noggranna i alla lägen men anfallsspelet var helt okej, tycker Delby.

Cheyenne Spade var av förklarliga skäl klart tongivande i ESK.

-Tycker också centrala mittfältarna Sargonia Salaka och Maja Nyberg var framträdande , liksom vänsterbacken Elvina Klaman, avslutar Lovisa Delby.

Sala FF-Enköpings SK 1-3 (1-2)

Mål, 0-1 (18) Cheyenne Spade, 0-2 (20) Cheyenne Spade, 1-2 (44) Linda Westerlund, 1-3 (64) Cheyenne Spade.

Publik: 83.

 

Lämna ett svar