ESK kryssade mot tabelltrean!

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att imponera och tog poäng borta mot topplaget Rimbo IF i Damettans 21:a omgång med mersmak.

– Inför matchen hade jag tagit kryss varje dag i veckan, men som matchen utvecklade sig så var vi nog värda full pott, menar ESK-tränaren Lovisa Delby.

ESK tog kommandot omgående i matchen och förde spelet. Det skapades också möjligheter att ta ledningen. Men i stället så var det hemmalaget som tog ledningen med 1-0 med dryga halvtimmen spelad. Det var ett riktigt drömmål där Julia Blomström får på en otagbar volley efter en bra slagen hörna.

– Inget att snacka om gällande målet, men spelet var vårt och vi svarar som tur är omgående med att kvittera. Cheyenne Spade håller sig framme och gör 1-1 på en stolpretur, berättar Lovisa.

I den andra halvleken är ESK fastbeslutna om att matchen skulle vinnas.

– Ja, spelarna själva skötte snacket i halvtid och gick ut och fortsatte att spela bra fotboll, berättar ESK-tränaren.

ESK vaskade fram 5-6 kvalificerade målchanser i den andra halvleken, men lyckades inte få bollen i mål och defensivt monterade man ned allt som Rimbo försökte offensivt vilket gör att matchen slutar 1-1.

– Vi gör återigen en mycket bra match och vi visar verkligen vad vi kan. Synd bara att det är i slutet av serien. Alla skall ha beröm för insatsen och prestationen idag där vi är bra i alla spelen, summerar ESK-tränaren Lovisa Delby.

Rimbo IF – Enköpings SK 1-1 (1-1)

Målen: 1-0 (32) Julia Blomström, 1-1 (36) Cheyenne Spade.

Varningar: 2-0
Publik: 60

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar