ESK kryssade.

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: Enköpings SK kryssade borta mot nästjumbon Avesta AIK.

Efter tre raka matcher mot topplag spelade ESK borta mot ett beskedligare motstånd.

– Tyvärr gör vi inte någon av våra bättre matcher, konstaterar ESK-tränaren Oscar Odeheim

Det skulle också starta illa för ESK som får se hemmalagets Elin Zöllner göra 1-0 redan i den sjunde matchminuten.

– Avesta gör mål på sin enda chans i första halvlek. Vi kommer inte upp i press utan de får ohotade slå en boll bakom vår backlinje som renderar i friläge och mål. Onödigt!

ESK fortsätter att spela trevande men skulle ändå lyckas att kvittera innan halvtidsvilan.

– Vi gör en sådär första halvlek. Vi hade övat på press spelet innan matchen och pratat om aggressivitet i försvarsspelet och tålamod i anfallsspelet. Vi för spelet med större tålamod än tidigare men försöker fortfarande slå avgörande passningar i fel lägen och för tidigt.  Annars skapar vi en del chanser och gör även mål, välförtjänt, på en hörna genom Alice Hemlin.

I andra halvlek tar ESK tag i spelet och skapar chans på chans under de första 25 min.

– Vi bränner bla ett friläge och har flera farliga avslut i boxen. Vi känns farliga och alerta. Tyvärr förvaltar vi inte dessa lägen utan Avesta kämpar sig in i matchen och resten av halvleken blir ett ställningskrig med mycket fysiskt spel, berättar ESK-tränaren som summerar:

– Vi gör fortfarande för mycket dåliga aktioner i speluppbyggnad och underpresterar. Känslan är att vi går ur matchserien mot topplagen med lite sargat självförtroende. En bra dag så sätter vi våra chanser och vinner denna match, vilket vi borde ha gjort idag. Vi lämnar Dalarna med 1 poäng med mersmak och blickar fram emot Gideonsberg hemma nästa helg.

Avesta AIK – Enköpings SK 1-1 (1-1)

Målen: 1-0 (7) Elin Zöllner, 1-1 (25) Alice Hemlin.

Varningar: 1-1

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar