ESK kom till korta i Svenska Cupens andra omgång.

Ida Andersson i kamp med Sofia Frohm (tv). Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK åkte ur Svenska Cupen hemma mot ett övermäktigt motstånd i Elitettanlaget Västerås BK 30.

– Det var en kul upplevelse för laget att få känna på den här typen av motstånd med ett högre tempo hemma på Enavallen, berättar ESK-tränaren Lovisa Delby.

Matchen rivstartar med ett aggressivt BK 30 mot ett ESK som stod med den stora respektmössan på sig under de första 30 minuterna av matchen. Redan efter 1,22 spelat av matchen så rinner Cassandra Korhonen igenom på vänsterkanten och sätter in bollen perfekt på Wilma Hedenström som kan trycka in 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna behåller trycket mot offensiv box där ett darrigt ESK inte får ordning på defensiven. Hemmalaget hinner inte sortera in i den 13:e minuten då Korhonen får skottläge, hemmakeepern Kaisa Nilsson räddar men på returen gör gästernas Olivia Chu 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Inte riktigt den starten på matchen vi hoppats, men det är ovanan med tempot som är påtaglig, menar ESK-tränaren.

ESK skakar så sakteliga av sig den blygsamma starten på matchen och kan i den 19:e minuten komma på en farlig omställning som borde ha resulterat. Cheyenne Spade presterar och sätter en perfekt boll till en friställd Hannah Lichtenstein, men gästernas bäste spelare för kvällen – keepern – Ella Wilson gör en strålande räddning.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle fortsätta att skapa och med halvtimmen spelad är det nära igen då Spade trollar bort två bevakare och får fritt fram, men återigen är det Wilson som går segrande ur striden.

Istället så kommer ett billigt 0-3. Det är en borttappad Cornelia Ellefors som mitt i offensiv box kan rulla bollen i mål bakom Nilsson.

Foto: Kent Lundqvist

ESK svarar dock omgående och reducerar genom Clara Lindvall som med ett välriktat lobbskott från distans gör 1-3 bakom Wilson.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det mycket ESK ett tag, men närmare än ett skott i ribban av Hannah Lichtenstein kommer inte hemmalaget och halvleken ser ut att stanna på 1-3. Men i halvlekens sista sekunder så kommer ett olyckligt 1-4 mål signerat Ellefors.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra avslutning på halvleken, bortsett från sista målet. Det är stundtals bra spel men det är lite naivt när vi väl har våra chanser, menar ESK-tränaren.

Att ESK har det jobbigt i inledning av halvlekar är sedan tidigare känt. Inget undantag denna gång. Gästerna stänger matchen på 6 minuter. Chu gör 1-5 och Korhonen 1-6.

Foto: Kent Lundqvist

ESK blixtrar sedan till och vaskar fram ett friläge. Det är återigen Spade som ligger bakom anfallet. Hon hittar en fristående Sargonia Solaka, men Wilson räddar – igen.

Foto: Kent Lundqvist

BK 30 gör sedan 1-7 genom Chu och 1-8 genom Korhonen. ESK skapade ett par chanser att göra fler mål, men den där sista lilla skärpan saknades mot en storspelande Wilson.

Foto: Kent Lundqvist

I BK 30 spelade före detta Fanna BK spelarna Sofia Frohm 90 minuter med bravur och Sara Haeger som varit skadad. Hon gjorde ett mycket piggt inhopp sista kvarten och stod för ett par högoktaniga framspelningar som dock inte resulterade.

Foto: Kent Lundqvist

– En skön känsla att jag fick spela inför Enköpingspublik igen och att jag inte kände några smärtor alls. Vi gör en helt okey match och fick chansen att jobba vidare med vår nya spelmodell, vi har gått från 5-3-1 till ett mer klassiskt 4-4-2 och det passar oss bättre. Själv är jag nöjd med att jag nu får spela mer centralt, innan spalde jag på en kant och det är väl sådär, skrattar Sara efter matchen.

I ESK lägret var man inte allt för nedslagna av respasset ut ur Svenska Cupen.

– Nej det här var stundtals bra och vi får erfara fotboll på en högre nivå. Klart att vi ville att siffrorna skulle vara mindre, så resultatet är vi besvikna på. Nu tar vi med det positiva, framför allt det offensiva. Kan vi prestera så här på lördag mot Bela Barkarby så kan vi vinna, summerar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Västerås BK 30 1-8 (1-4)

Målen: 0-1 (2) Wilma Hedenström, 0-2 (13) Olivia Chu, 0-3 (32) Cornelia Ellefors, 1-3 (35) Clara Lindvall, 1-4 (45+1) Cornelia Ellefors, 1-5 (47) Olivia Chu, 1-6 (51) Cassandra Korhonen, 1-7 (54) Olivia Chu, 1-8 (62) Cassandra Korhonen.

Varningar: 1-1
Publik: 73

Spelarbetyg ESK:


Cheyenne Spade


Ina Burström


Hannah Lichtenstein/Clara Lindvall

Resultat Svenska Cupen >>>

Lämna ett svar