ESK klättrar i tabellen efter klar seger.

Foto: Kent Lundqvist

Efter plumpen borta mot Lidingö (0-4) i förra omgången studsade Enköpings SK tillbaka och vann tämligen säkert hemma mot IFK Mora.

Anfallaren Felix Ljungberg svarade för två mål när ESK bärgade fjärde hemmaviktorian. I och med segern avancerade ESK upp till 5:e plats i tabellen.

-Tycker vi är ganska stabila på det hela taget. Kunde väl stängt matchen efter första tjugo minuterna men det blev lite nervöst när Mora reducerade, säger Felix som var bäste hemmaspelare i kampen.

ESK fick en smakstart med 1-0 redan i femte minuten genom Felix Ljungberg  från nära håll och samme man placerade elegant in 2-0 kvarten in på första halvlek.

-Jag får fina passningar från först Hugo Östlund-Rödlund på 1-0 och sedan Marcus Ytter på andra målet, säger Felix som nu gjort fyra mål i seriespelet.

IFK Mora var i det läget rejält tillbakapressade men tog sig in i matchen efter reducering från Anders Johansson i 20:e minuten. Dalkarlarna fick energi samtidigt som ESK tappade i skärpa och gästerna var en klockren stolpträff från kvittering i 34:e minuten.

-Reduceringen  sänker oss för stunden och det kändes onödigt i det läget då vi ju hade matchen. I halvtid pratade vi om att använda ytorna bakom deras backlinje och komma mer på djupet i anfallsspelet. Det blev också bättre sedan, säger lagkaptenen Mohammad Ibrahim som slet förtjänstfullt på centrala mittfältet.

ESK kopplade greppet om händelserna direkt i andra halvlek och vaskade omgående fram ett par bud på mål. Utdelningen skulle dock komma och 3-1-målet i 58:e minuten  var matchens delikatess. Hugo Östlund-Rödlund vek in i banan från höger och skickade in bollen med vänstern i bortre krysset bakom en maktlös Lewis Clayton i gästernas bur. Årets mål på Enavallen !

– Jätteskönt och det kändes som det målet avgjorde matchen. Viktiga poäng och vi visade att vi är starka på hemmaplan, säger Mohammad Ibrahim.

Det skulle komma ett mål till på Enavallen och det var Jonatahan Böckert  som svarade för det i 72:a minuten. Hugo Östlund-Rödlund frispelade Böckert som rundade målvakten och sedan kunde promenera in hemmalagets fjärde mål i tom bur.

-Vi har mycket boll i andra halvlek och fick Mora att springa sig trötta. Vi kunde nog gjort nåt mål till, säger Felix Ljungberg.

ESK gjorde flera byten efter 4-1-målet och bäst intryck gjorde 17-årige Leo Levenhagen i sin a-lagsdebut på Enavallen. Leo var pigg och rapp och på vippen att sätta 5-1 i slutskedet av matchen.

Enköpings SK-IFK Mora 4-1 (2-1)

Mål, 1-0 (5) Felix Ljungberg, 2-0 (16) Felix Ljungberg, 2-1 (20) Anders Johansson, 3-1 (58) Hugo Östlund-Rödlund, 4-1 (72) Jonathan Böckert.

Varningar: 2-1
Publik: 248

Spelarbetyg, ESK


Felix Ljungberg


Hugo Östlund-Rödlund


Mohammad Ibrahim


Lämna ett svar