ESK klara för div.2!!

Strålande av ESK! Foto: Kent Lundqvist

ESK säkrade seriesegern och ett div.2 kontrakt i den 20:e omgången av Herrtrean efter en strålande insats och prestation borta mot FC Arlanda.

– Det var en skön känsla och en lättnad när slutsignalen gick, säger ESK-tränaren Martin Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

Det var en stor skara Enköpingsbor som var på plats när ESK spelade borta mot FCA på Midgårdsvallen och dem fick valuta för resan och besöket. ESK gjorde rakt igenom en strålande insats och prestation över 90 minuter och klädde mer eller mindre av hemmalaget med en taktisk fullträff.

Foto: Kent Lundqvist

Redan i den tredje matchminuten blixtrar det till på vänsterkanten där Victor Wernersson står för ett bra förarbete och friställer Andreas ”Tosse” Larsson i vänsterinnerposition och han sätter in bollen perfekt på en framstörtande Alexander Persson som trycker in förlösande 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

– En perfekt start på matchen, precis vad vi behövde, medger ESK-tränaren.

FCA stretade emot och hade en del bollinnehav och i den 13:e minuten så är det nära en kvittering hemmaspelare rinner igenom på vänsterkanten, men då kommer en av matchens förgrundsfigurer – Calle Söderberg som skjuten ur en kanon och bryter förtjänstfullt.

Foto: Kent Lundqvist

Det var det enda hemmalaget lyckades skapa under de första 45 minuterna trots en del bollinnehav. ESK var i perfekt balans defensivt hela tiden och monterade ned alla tappra försök att hitta fram offensivt för FCA.

Foto: Kent Lundqvist

De heta chanserna skapade ESK. Med dryga halvtimmen blir det lite av ett fyrverkeri av bra spel och skapade chanser. ”Tosse” har en boll i ribban, Persson har en sylvass nick som tvingar hemmakeepern Rimon Patrik Bagdo till en fantastisk räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Bagdo skulle dock tillslut få se sig besegrad. Minuten senare så får vi se en riktig läckerbit av Martin Lönneberg som snyggt och kallt vickar in bollen i boxen till Jonathan Böckert som är klinisk i avslutet när han rullar in 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

ESK kunde mycket väl haft med sig mer in i halvtidsvilan, men en nick i stolproten och räddning på mållinjen av Bagdo samt en klack av Böckert som slickar stolpens utsida räddar FCA från fler baklängesmål i den första halvleken.

– Vi gör det bra och leder rättvist med 2-0, men det vet alla som håller på med det här att det ändå finns en liten oro där någonstans inför fortsättningen av matchen, säger Andersson om den första halvleken.

Den oron var en smula befogad i inledningen av den andra halvleken där ESK tappar höjden i spelet och FCA kan flytta fram och hota. Det blir också farligt i den 52:e minuten på en vänsterhörna som ESK får slita på för att reda ut.

Foto: Kent Lundqvist

ESK växer tillbaka in i matchen med en glödande inställning till uppgiften där det var ett tag sedan man såg en sådan löp och kampvilja hos gossarna. Det skulle också ge resultat med timmen spelad! ”Tosse” vinner boll på sin vänsterkant, han förlänger till Böckert som hittar Victor Wernersson i hög fart och han visar klass då han elegant vickar in bollen i en tom yta som Persson kommer inflygande på och sätter 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

Där och då var matchen över. Luften gick nu ur hemmalaget och ESK kunde innan slutsignalen utöka till 0-4 då Persson fullbordade sitt hattrick efter bra förarbete av Böckert och i den 85:e matchminuten fastställer Joakim Pettersson slutresultatet till 0-5 med en bra slagen frispark.

Foto: Kent Lundqvist

– Så skönt att vi gör det här. Det är en befrielse på något sätt, menar tremålsskytten Alexander Persson när han försöker förklara den direkta känslan efter slutsignalen.

Foto: Kent Lundqvist

Du gör tre mål i en mycket bra genomförd match, känsla?

– Det kändes redan på uppvärmningen var det här skulle ta vägen – vi skulle bara fixa det här ikväll! En bra känsla och vi levererade. Kul att få göra målen såklart, men det som avgör här i kväll är lagets insats och prestation, menar Alexander.

Varför vinner ni serien och fixar ett div.2 kontrakt.

– Vi har rakt igenom varit bra och det är vår lägsta nivå som är så bra, det bär oss till den här framgången. Så kul och skönt att vi tar chansen ikväll och att alla verkligen är med och bidrar till det här, avslutar en mycket glad tremålsskytt – Alexander Persson.

Lagkapten Mohammad Ibrahim var så klart lättad och glad.

– Obeskrivlig känsla… äntligen fixade vi det! Tycker vi förtjänar det mer än någonsin just idag och det ska bli grymt kul och spela på en högre nivå nästa år, det tror jag absolut det här laget är redo för.

ESK-tränaren Martin Andersson var sin vana trogen samlad i det stora ögonblicket.

– Klart att det är en lättnad nu när det här är över och vi är klara. Det har funnits en oro både för den här matchen och att Kungsängen skulle få chansen att närma sig ytterligare. Det var skönt att vi löste det här ikväll och vi gör en mycket bra match rakt igenom, den bästa på konstgräs i år, där vi lyckas hitta rätt i balansen på det mentala i uppgiften, summerar en nöjd & glad ESK-tränare.

Fler bilder från Matchen kommer under em på vår facbooksida!

FC Arlanda – Enköpings SK 0-5 (0-2)

Målen: 0-1 (3) Alexander Persson, 0-2 (33) Jonathan Böckert, 0-3 (60) Alexander Persson, 0-4 (81) Alexander Persson, 0-5 (85) Joakim Pettersson.

Matchbetyg ESK:


Martin Andersson/Alexander Persson


Calle Söderberg/ Mohammad Ibrahim


Joakim Pettersson/Jonathan Böckert

2 Responses to ESK klara för div.2!!

Lämna ett svar