ESK klara för AllEttan!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J18 fortsatte segertåget i div.1 med att hemmabesegra Spånga IS.

– Det fanns en lite oro inför matchen, men det utvecklade sig bar och vi tog en programenlig seger, berättar ESK-tränaren Mattias Andersson.

Lätt att förstå den oron då ESK inför matchen fick ställa över hela 8 spelare pga. sjukdom mm…

– Ja det är såklart inte roligt. Även om de här killarna som spelar gillade läget då dem kan lira hur mycket som helst, berättar Andersson.

Oron inför försvann ganska omgående för ett laddat ESK kom ut och sköljde över stackars SIS som fick ägna mycket av sin istid i egen zon. Det tar bara dryga minuten innan 1-0 ligger bakom gästernas burväktare – Maximilian Nöteberg, målskytt Sebastian Sjöberg. Minuten senare ringde det igen och nu var det en av matchen stora spelare – Hugo Lindqvist som styr in en myra framför mål till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

ESK trummar sedan på och vore det inte för en storspelande Nöteberg i SIS kassen skulle det varit stora siffror reda efter den första perioden. Hemmalaget skulle dock göra två mål till i perioden genom Lukas Nordlander & Leo Krants vilket gav 4-0 när lagen gick till periodvila.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi kommer bra in i matchen direkt och har egentligen bara en liten svacka i perioden. Det är ju när vi får spela fem mot fyra där vi inte alls flyttar pucken som vi skall utan försöker gör allt solo, konstaterar Andersson.

I mellanakten så höjer sig gästande SIS. Man jämnar inte ut spelet, det är för starka ord att nyttja, men det blev mer spel i offensiv zon och man kommer till betydligt fler avslut på hemmalagets keeper – Kenny Guttelvik.

Foto: Kent Lundqvist

ESK startar bäst och radar upp målchanser, men målramen och Nöteberg står i vägen. Gästernas Linus Wahlman sticker emellan med en kontring, men Guttelvik räddar friläget.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle tillslut få utdelning och då är det på en snygg omställning signerad August Sandell som med en öppnande passning genom mittzon friställer Krantz som gör 5-0.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna skulle inte ge upp den här matchen utan sprattlar till i mitten av perioden då Philip Wallgren-Sala prickskjuter in 1-5 bakom Guttelvik.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan var det slut på det roliga för gästerna som får se ESK göra Helge Norén trycka upp pucken snyggt i krysset till 6-1 och Krantz gör 7-1 i spel fem mot fyra innan mellanakten är över.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje och sista perioden blev en ren plåga för gästerna som tappar allt och får se ESK vinna perioden med i underkant 7-0 och för det skall man tacka burväktare Nöteberg.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi vinner rättvist och nu har vi bara två omgångar kvar av grundserien och vi siktar på att gå rent utan förlust. Det skall bli spännande att få spela Allettan efter jul, tror vi kan hävda oss rätt bra, avslutar ESK-tränaren.

ESK Hockey – Spånga IS 14-1 (4-0,3-1,7-0)

Skott: 65-22 (25-5,21-12,19-5)

Målskyttar ESK: Leo Krantz 5, Lukas Nordlander 2, August Sandell 2, Sebastian Sjöberg, Hugo Lindqvist, Helge Norén, Tim Almgren, Kevin Lindqvist.

Utvisningar: 6 (0:2:4) – 16 (2:2:12)

Publik: 97

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar