ESK känner sig redo!

ESK Herr anno 2021. Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Festen kan börja och det startar med en tuff premiär hemma för ESK mot Sandvikens AIK.

– Vi känner oss redo för att drag igång matchande om poäng och efter den enda träningsmatch som vi spelat så finns det mycket som ser bra ut, men också delar som vi absolut måste höja inför dagens premiär, menar ESK-tränaren Mikael Lindqvist.

Säsongen drar igång för ESK. Foto: Kent Lundqvist

Det kollektiva är det som genomsyrar lagets ambition, men det kanske inte är helt glasklart för alla i truppen ännu?

– Vi har många nya i truppen som kanske inte är vana vid det sättet som vi vill och skall spela, men det börjar lossna och allt fler har förstått att det är det kollektiva som kommer att fälla ett stort avgörande i långa loppet. Jag är mycket nöjd med den trupp vi förfogar över och vi kan verkligen förändra matcher med våran bänk oavsett vem som är var.

Foto: Kent Lundqvist

Att det kommer bli tight om platserna i toppen av serien är ESK-tränaren helt på det klara med, men sticker heller inte under stolen med att man vill vara med och fightas om en plats i toppen.

– Det är många lag som är bra i år, det är jag övertygad om. FC Stockholm satsar ju som vanligt och har nu också en trovärdig tränare som säkert kan få ordning på spelet.  Karlberg blir tuffa. De har förstärkt rejält offensivt. Och sedan blir säkert Skiljebo & Enskede med där uppe, men vi skall också vara med där uppe och med en dubbelserie denna säsong och den trupp vi har så håller vi för hela säsongen.

Foto: Kent Lundqvist

Vad tror du om dagens premiär och vad kommer att krävas för vinst?

– Det är ”som sagt” kollektivt som skall göra det här. Kan vi dessutom rätta till de enkla misstag vi gjorde i träningsmatchen med allt för mycket och enkla bolltapp så ser det bra ut. Vi skall dock ha klart för oss att Sandviken är ett lag som kommer att överraska många denna säsong, dom är bra och vi kommer att få slita för en trepoängare, avslutar ESK-tränaren.

Matchstart: ESK vs Sandvikens AIK FK 16:30 på Enavallen

Premiäromgång:

Lämna ett svar