ESK kan säkra kontraktet.

Foto: Kent Lundqvist

Ett starkt reducerat Enköpings SK kan idag säkra ett nytt kontrakt i herrtvåan av egen kraft vid seger borta mot Hudiksvalls Förenade FF.

Två omgångar återstår av årets seriespel i Herrtvåan och idag ställs ESK borta mot tabellfemman Hudiksvall. Hudiksvall är i ingenmansland och har inget att spela för gällande tabelläget. Men med tanke på förutsättningarna i ESK så känns det ändå avlägset att hoppas på en seger.

Martin Lönneberg och Alexander Persson Njie är avstängda efter varningar i senaste matchen. Under tisdagens träning förvärrades läget i truppen ytterligare då Kevin Pacha skadade ena knäet så illa att han tvingas till en meniskoperation.

– Det är som det är och vi får åka och göra det bästa av läget med det vi har för dagen även om det kunde sett bättre ut i truppen, säger ESK-tränaren Martin Andersson.

På uppsidan finns Mohammed Ibrahim som är tillgänglig för spel, trots sitt röda kort mot Lidingö. Han var avstängd mot Gute, får spela mot Hudiksvall, men kan få ytterligare straff efter disciplinnämndens möte den 8 oktober.

– Det känns som att det blir en svår uppgift och skulle vi inte fixa det här själva så får hoppet stå till andra resultat. Det är såklart inget vi vill själva, men det är verkligheten, avslutar Andersson.

Läget inför avslutningen i serien är den att ESK och Gute har 24 poäng och är över kval och degraderingsstrecket. Valbo FF och IFK Mora har 19 poäng och är just nu på dessa platser. Nyckelmatcher denna omgång är: Valbo FF spelar borta mot Kvarnsveden IK och IFK Mora tar emot Karlberg BK hemma.

Senaste mötet:
HFF vs ESK 0-2 (0-1)
Läs mer om den matchen här >>>

Matchstart: HFF vs ESK. 15:00 på Glysis Sparbanken Arena

Lämna ett svar