ESK kan hänga av Märsta!

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Enköpings SK går idag ett nytt tungviktsmöte borta mot tabelltrean Märsta IK i herrtrean.

ESK har inför dagens drabbning borta mot Märsta slickat såren denna träningsvecka efter toppmötet med Vallentuna i förra omgången.

– Pga känningar och mindre skavanker så har vi haft en lite mildare vecka. Fokus har legat mer på återhämtning och koncentration än intensitet. Vi känner väl att Märsta påminner lite om Vallentuna då bägge använder sig av en 3-back med allt vad det nu innebär-numerära överlägen och belastning av ytor- så tror vi oss vara förberedda av den anledningen. Vi har mer pratat och påmint om dessa saker än praktiserat. Att värdera den avgörande passningen bättre då vi har lite för bråttom framåt ibland är något vi vill utveckla, men utan att tappa djupledsspelet. Lurig balans det där, menar ESK tränaren Martin Andersson

Vad vill ni ha för matchbild?

– Ett kontrollerat spel där vi klarar av att variera bollinnehav och effektivitet måste ju vara den perfekta matchbilden. Men så enkelt kommer det inte bli då Märsta är ett svårt lag att möta. Spelet bakom oss och studsen efter en längre boll på konstgräset har tidigare ställt till det för oss så där hoppas jag att vi är ambitiösa med understöd och omställningar, att våra ytterbackar vågar och orkar kliva upp på deras ”wingers” där det kommer bli mycket en mot en situationer åt båda håll, och att vi hittar en bra balans i högt och lågt försvar.

Vad kommer att krävas för seger?

– Det är ju som vanligt, arbetsinsatsen, att känna av deras styrkor och vara på tå och hela tiden hjälpa varandra. I anfallsspelet så måste vi känna av hur högt dom ligger i försvarsspelet och göra rätt saker efter det. Belasta deras yttre försvarare i backlinjen innan den blir en 5-back är en till sak som blir viktig för oss att ta vara på, utan att bli för raka. Mycket spelvändningar brukar kunna få en bra effekt mot denna organisation, avslutar ESK-tränaren.

Sagt om motståndet:
Tabelltrea som satte ESK på hårda prov i första mötet lagen emellan på Enavallen (läs nedan), Är 9 poäng bakom ESK och föll senast borta mot ett formstarkt Kerburan (sex raka utan förlust). Starka hemma och detta är sista chansen för laget att hota om seriesegern. Bäste målskytt är rutinerade Fredrik ”Mulle” Lindberg med 5 fullträffar.

Nyheter i truppen:

ESK har Pontus Lundén i bättre skick än förra helgen så vi får se hur det blir i backlinjen. Jämfört med tidigare säsonger så anser tränare Martin Andersson att laget är så pass stabila idag att dem har råd med längre rehab och vila på spelare med känningar. – Det är en skön känsla vi inte haft tidigare.

Ej med i truppen: Bruno Dal Monte, Jonatan Åhlin och Ali Reza.

Senaste mötet:
3-2 (1-0) på bortaplan.
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Märsta IK vs ESK, Herr div.3, 15:e omgången.
14:00 på Midgårdsvallen.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar