ESK inkasserade första förlusten.

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: Efter en svag prestation fick Enköpings SK inkassera säsongen första hemmaförlust mot topplaget Bele Barkarby FF.

Gästerna behövde inte vara speciellt bra för att vinna mot ESK på Enavallen. Det var rakt igenom uselt spel av båda lagen under de första 45 minuterna och det kostade hemmalaget matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– En klappusel halvlek där vi egentligen inte gjorde något av det som vi behövde och var överens om innan matchen att vi skulle göra, dundrar en besviken ESK-tränaren Oscar Odeheim.

Det var ätt att förstå besvikelsen då det under de första 45 minuterna var panik betonat i spelet med boll. Så fort hemmalaget var i besittning av boll så tog det bara sekunder så var den i gästernas ägor igen.

Foto: Kent Lundqvist

Det kostade också i den 12:e minuten. Efter en högerhörna så kunde Tuva Hammarlund trycka in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

ESK höll sedan gästerna stången med ett uppoffrande försvarsspel, men det var bara en tidsfråga innan nästa mål skulle falla. En ny högerhörna med dryga halvtimmen spelad så gör Emma Gander 0-2 och innan visslan gick för halvtid så fick Emma Olsten göra ett billigt 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi talade klarspråk i halvtid och försökte ställa om laget så att vi fick upp pressen högre, berättar Odeheim.

Det gav ingen effekt. ESK var fortsatt chanslösa i spelet med boll. Absolut inget skapades under de första 25 minuterna.

Foto: Kent Lundqvist

– Då valde vi att ändra igen och då flyttade vi fram fler spelare offensivt och då blev det effekt, konstaterar Odeheim.

Så blev det. Samtidigt som BBFF bevakade sin ledning så fick ESK mer att säga till om gällande bollinnehavet. Det vaskades också fram ett par chanser att reducera, men det resulterade inte denna gång.

Foto: Kent Lundqvist

– Det här var såklart inget vi kan vara nöjda med. Dock så får vi ta med oss att vi gör en okey andra halvlek, avslutar Odeheim.

Enköpings SK – Bele Barkarby FF 0-3 (0-3)

Målen: 0-1 (12) Tuva Hammarlund, 0-2 (33) Emma Gander, 0-3 (42) Emma Olsten.

Spelarbetyg ESK:


Ida Ackelman


Sofie Hedengren


Lina Rosengren

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar