ESK inkasserade en riktigt billig förlust!

Foto: Kent Lundqvist

Det vill sig inte för ESK som föll billigt & tungt även i andra omgången av ATG Hockeyettan hemma mot Sollentuna HC.

– Vi bjuder på alldeles för enkla mål, vi behöver spela tvåvägshockey för att vinna matcher, suckar ESK-tränaren Johan Jonsson som för dagen tillsammans med sin kollegan Tobias Holm Karlberg i båset var en smula julpyntade.

Foto: Kent Lundqvist

I den första perioden, som skulle komma att bli den bästa för ESK spelmässigt skapas det massor av klara och bra chanser att göra mål, men effektiviteten och beslutsamheten i läget är fortsatt inte alls på plats där avsluten istället klingar i målramen, går utanför eller räddas.

Foto: Kent Lundqvist

I stället är det gästerna som kan gå till periodvila i ledning med 1-0. Det är Emil Broed som kan raka in pucken bakom hemmakeepern Simon S:t Cyr på en kontring.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten blir kanske en av de sämsta perioderna i Bahcohallen denna säsong? Det är riktigt svagt spel av båda lagen och mest bök och stök runt sargen.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock falla två mål i perioden. Det är ESK som kvitterar till 1-1. Ludvig Wallin jobbar fram pucken till Hugo Lindman Gustafsson som överlistar gästernas burväktare – Benjamin Johansson.

Foto: Kent Lundqvist

Innan perioden är över så återtar dock gästerna ledningen. ESK går bort sig fullständigt offensivt vilket öppnar upp defensivt och fri från mittzon kan Oscar Arpe göra 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista periodens inledning så är det SHC som ur egentligen ingenting kopplar greppet om matchen då Broed pillar in 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle dock svara ganska omgående. André Fredriksson Jobbar förtjänstfullt fram pucken till Robin Nilsson som hittar en fristående Ludvig Wallin och han trycker in reduceringen till 2-3.

Foto: Kent Lundqvist

ESK förväntas nu jaga en kvittering, men den jakten kommer av sig rejält. Ett pucktapp i mittzon och sekunder senare så är det 2-4 genom Alfons Nordberg. Innan matchen är över så kan Charles Eklund snyggt och prydligt fastställa slutresultatet till 2-5 med en läcker styrning.

Foto: Kent Lundqvist

– Offensivt skapar vi fortsatt massor, men är inte tillräckligt effektiva och det tillsammans med vårt svaga defensiva spel kostar oss matchen, avslutar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Sollentuna HC 2-5 (0-1,1-1,1-3)

Skott: 31-23 (12-7,9-6,10-10)

Målen,
Period 1: 0-1 (03:51) Emil Broed.
Period 2: 1-1 (31:33) Hugo Lindman Gustafsson, 1-2 (36:30) Oscar Arpe.
Period 3: 1-3 (44:08) Emil Broed, 2-3 (48:46) Ludvig Wallin, 2-4 (53:36) Alfons Nordberg, 2-5 (56:27) Charles Eklund.

PIM: 2 (2:0:0) – 6 (2:4:0)
Publik: 237

Spelarbetyg ESK:


Ludvig Wallin


Kevin Lidström


André Fredriksson

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar