ESK imponerade på Enavallen!

Jonathan Böckert, Patrick Lundemo och Victor Wernersson stora matchvinnare på Enavallen. Foto: Kent Lundqvist.

Tabellettan Enköpings SK vann tungviktsmötet på Enavallen mot tabellfyran Vallentuna BK på teknisk knockout.

ESK var det bättre laget och vann både övertygande och komfortabelt där en av segerorganisatörerna var nyförvärvet Victor Wernersson.

– En underbar och härlig match, riktigt skönt att efter en lång matchfrånvaro få spela igen, berättar han själv om sin debut inför den nya hemmapubliken.

– Det händer grejor när han är inblandad i spelet, myser ESK-tränaren Martin Andersson.

Spelet under den första halvan av matchen var som väntat ganska tillknäppt men helt klart med hemmalaget i förarsätet hela tiden. Det blev dock en smula plottrigt i den sista delen av offensiven för att det skulle vara riktigt bra.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna är i princip chanslösa under de första 45 minuterna, det VBK har offensivt är en hörna i den 21:a minuten som nickas rakt på Gustaf Persson i ESK målet.

Foto: Kent Lundqvist

I mitten av halvleken är det inte bra spel alls då båda lagen turas om att byta innehav av boll på mittplan. Det var ett konstant bjudande av boll med fel pass och svaga individuella prestationer.

Foto: Kent Lundqvist

ESK var dem som snabbast tog sig ur den minisvackan och kunde ånyo sätta spelet på den offensiva planhalvan och hota VBK. I den 37:e minuten är det mycket nära att ESK tar ledningen då Jonathan Böckert tar sig i läge men skjuter över.

Foto: Kent Lundqvist

Det stora spelövertaget skulle tillslut ge utdelning i slutskedet av halvleken. Wernersson trollar med bollen och gör ett par försvarare innan han hittar Patrick Lundemo med ett instick och fullföljer löpningen in i offensiv box där Lundemo med en snygg klack lägger tillbaka till Wernersson som med ett kliniskt avslut gör 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

– En fantastisk framspelning av Patrick och ett snyggt mål, medger målskytten med ett stort leende.

– Ingen jätte bra halvlek, men vi är stabila och bjuder inte på något och gör själva ett klassmål, den framspelningen var det hög klass på, berömmer ESK-tränaren.

I den andra halvleken är det VBK som inledningsvis gör sin starkaste sekvens i matchen där laget kommer till ett par avslut som inte resulterar.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så visar ESK varför laget är tabelletta och numera inte behöver 10 chanser för att göra 1 mål. Dryga fem minuter in i halvleken så står Lundemo för framspelningen och Jonathan Böckert visar vilken fin form han är i just nu när han snyggt och prydligt nickar in 2-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

VBK försöker verkligen att kliva på framåt för att ge sig själva en chans att ta poäng och inte bli avhängda i tabellen gällande seriesegern, men ESK defensiven med en backlinje som var näst intill prickfria i 90 minuter monterade ned allt som kom i deras väg.

Foto: Kent Lundqvist

ESK punkterar matchen dryga 10 minuter in i den andra halvleken då Wernersson snyggt framspelad av Böckert med ett högoktanigt avslut borrar upp bollen i krysset till 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Alltid kul att få göra mål och framför min nya hemmapublik gör det hela extra kul. Fick en bra förstatouch på bollen och sedan var jag säker på att jag skulle sätta den, medger Wernersson.

Det kunde slutat med stora siffror på Enavallen men avslut av Adrian Alan räddas på mållinjen, Andreas ”Tosse” Larsson har ett bra avslut som smiter precis utanför i bra läge.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock falla ett mål till. Det är återigen signerat Lundemo som hittar Böckert och han fastställer slutresultatet till 4-0 när han gör sitt 11:e mål för säsongen.

Foto: Kent Lundqvist

– Kan ju inte vara annat en nöjd med det här. Var lite orolig för det här skedet av säsongen, ett försprång kan ätas upp snabbt om man inte är med från början eller har lite mot studs. Vi är stabila och jag känner mig ganska trygg med vad laget kan och presterar. 11-0 och 6 poäng är bra på inledningen av hösten – mycket bra, berömmer ESK-tränaren efter slutsignalen.

Enköpings SK – Vallentuna BK 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 (42) Victor Wernersson, 2-0 (51) Jonathan Böckert, 3-0 (56) Victor Wernersson, 4-0 (85) Jonathan Böckert.

Publik: 295

Spelarbetyg:


Alexander Persson Njie/Victor Wernersson


Patrick Lundemo/Jonathan Böckert


Carl Söderberg/Joakim Petersson

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar