ESK i stort poängbehov!

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: ESK behöver ta poäng ikväll borta mot Forshaga IF för att inte tappa slutspelschansen.

ESK som siktar på en plats bland de sex lag som är direktkvalificerade till slutspel är i stort poängbehov och behöver vinna ikväll borta mot Forshaga IF.

ESK som just nu ligger på en 8:e plats med 13 poäng efter 12 spelade omgångar av 18 är fem poäng bakom Piteå som ligger närmast sett till samma antal spelade matcher och fyra poäng bakom kvällens motståndare – FIF som har en match mer spelad.

Senast lagen drabbade samman var i Bahcohallen och då vann ESK med klara 4-0 efter en defensiv fullträff.

– Absolut en viktig match ikväll mot Forshaga. Sist tog vi en komfortabel seger mot dem när vi vann med 4-0 på hemmaplan. Det är dit vi försöker hitta igen. En stabilitet i defensiven samtidigt som vi förvaltar våra chanser framåt, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Efter den segern så har det ”bara” blivit 4 poäng på sex spelade matcher, vilket är för svagt. Framför allt är det målskyttet som sviktat sett till skapade chanser.

– Det är framförallt vår effektivitet framåt som måste upp om vi ska börja vinna matcher igen. Lägena har vi men vi behöver börja sätta lägena också, då kommer även resultatet gå vår väg. Några små förändringar i laget sedan sist och Kalle Sand vilar idag och Johannes Hellsten kommer in i laget, avslutar Fagerlund.

Match: Forshaga IF vs ESK Hockey 19:00 i Ängevi Ishall.
Se matchen här >>>

Lämna ett svar