ESK Hockey vann sista hemmamatchen!

Sista matchen med gänget för Andreaz Persson & Douglas Alenbring? Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey vann sista hemmamatch för säsongen i Hockeyettan mot Forshaga IF med 3-2 (1-0,1-1,0-1,1-0).

Skönt att vi kunde samla oss och avsluta snyggt på hemmaplan, konstaterar tränare Robert Kimby.

Det var ett sargat ESK som inför matchen tvingats att möblera om rejält i laget då man har så många skador. Backarna Fredrik Lovén och Fredrik Lundin placerades som forwards och det fungerade alldeles utmärkt.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen startar trevande från båda lagen och det lossnade inte förrän det blev lite mer känslor på isen tack vare ett par utvisningar. Då kom både tempot och energin i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Matchens första heta chans kommer i svansen på ett boxplay för ESK som kontrar bra med 12:10 spelat där Daniel Andersson hittar en fristående Andreaz Persson som i hög fart trycker avslutet utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter så drabbas gästerna av en ny utvisning och då kommer matchens första mål, det är efter en tilltrasslad situation som först Calle Eriksson missar pucken och den glider fram till Ludwig Ahlin som får en halvträff som ställer FIF målvakten David Söderberg och vi har 1-0 till hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Dryga minuten senare så har ESK backen – Rickard Eriksson ett jätteskott från blå som går i insidan av stolpen och ut igen bakom Söderberg. Den sista chansen i perioden har gästerna, men ESK Keepern Jonas Eneroth svarar för en jätteräddning.

Foto: Kent Lundqvist

– Efter en ganska svag inledning på matchen så växer vi in i det och avslutar positivt, menar Kimby.

I mellanakten blir det mer organiserat spel och mindre utvisningar, men det kommer en och den drabbar hemmalaget. Då har först Jesper Sojé en jättechans efter bra förarbete av Daniel Andersson men Söderberg räddar friläget.

Foto: Kent Lundqvist

43 sekunder senare ringer det! Tekning i offensiv zon för FIF och ESK hittar för en gångs skull inte organisationen och en friställd Calle Kjällström är helt plötsligt friställd med Eneroth som räddar första och andra avslutet men på det tredje försöket får Kjällström pucken i mål till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

I mitten av perioden etablerar ESK ett hårt tryck på gästernas mål och det skapas en del chanser för hemmalaget att ta ledningen. Först är det Andreaz Persson som föredömligt jobbar fram en puck till Jesper Sojé men Söderberg räddar. Pucken blir dock kvar i offensiv zon och då tar Magnus Svanberg sats från blå och på returen rakar Douglas Alenbring in 2-1 i öppet mål med sitt första mål i ESK tröjan.

Ganska omgående så har ESK ett jätteläge att utöka sin ledning då Lovén ger sig ut på en framgångsrik solorajd, men Söderberg räddar friläget med besvär.

Foto: Kent Lundqvist

En klart bättre period och vi spelar med minst lika bra energi som FIF, dem behöver ju jaga poäng för att inte dras in i bottenstriden, berättar Kimby.

Den tredje perioden går till ESK som blir utsatta för en hög press av FIF. Det öppnar sig för kontringar och där är ESK på vippen ett par gånger att stänga matchen, men istället är gästernas Stefan Kask som kan göra periodens enda mål då han kvitterar till 2-2, på en omställning borrar han upp pucken i krysset med ett stenhårt avslut bakom en chanslös Eneroth i ESK kassen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får chansen att avsluta perioden i spel fem mot fyra efter att Viktor Ehn förtjänstfullt jobbat fram en utvisning på gästernas Henrik Trång. Det ger ingen utdelning i tredje perioden, men i svansen på utvisningen i den fjärde perioden kommer avgörandet, Andreas Sojé spelar smart till Lovén som är iskall i läget och vispar in 3-2 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att vi kan komma tillbaka efter kvitteringen och avgöra, en seger är allt en seger. Vi vill som sagt avsluta säsongen på ett bra sätt och nu gäller det för oss att slicka såren och se till att få så många spelare på is till sista matchen kommande helg borta mot Surahammars IF, summerar Kimby.

Foto: Kent Lundqvist

Det var sista hemmamatchen för säsongen och det var två spelare som kanske spelat sin sista match för klubben?

Ja, vi har ju lånat Douglas Alenbring av VIK Västerås och dem kallar hem honom nu, transferfönstret stänger 24:00 på torsdag kväll (15/2) och dem vill säkra upp inför avslutningen av säsongen. Inget vi kan göra något åt även om vi givet ville att han skulle spela med oss sista matchen, vilket han gjort om vi haft något att spela för, berättar Kimby.

Även Andreaz Persson har spelat klart för denna gång och han varit tacksam för att klubben kontaktat honom och bett om hjälp.

– Det var riktigt kul och tack för att jag fick vara med, säger Persson efter matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Vi kan ju inte låta bli att konstatera att en Andreaz Persson med från start nästa säsong skulle smaka godis, vi syns i höst, kan jag inte låta bli att säga frågande till Andreaz som avslutningsvis svarar.

– Ha ha ha, det hoppas jag inte.

Grunden är lagd och bygget går vidare kommande säsong.
ESK har en match kvar att spela av säsongen men vi kan redan nu, mycket glädjande, avslöja att det fortsatt blir samma tränarduo till kommande säsong.

– Jag har kontrakt även nästa säsong så det är redan nu mycket som är planerat för hur vi skall jobba vidare, vi tar en vecka ledigt efter sista matchen, sedan kör vi igång med nya säsongen igen.

– Det är min önskan att vara kvar även om jag inte skrivit något kontrakt ännu, men det löser sig säkert, säger Johan Jonsson.

Sportchef Joakim Petersson är mycket nöjd med tränarduon och ser det som en självklarhet att dem skall jobba vidare med laget.

– Robert och Johan har startat et bygge som är riktigt bra och det har fungerat på alla plan undersäsongen vilket ger oss önskvärd kontinuitet i tränar och ledarskapet.

ESK Hockey – Forshaga IF 3-2 (1-0,1-1,0-1,1-0)

Skott: 30-31 (9-13,10-12,10-6,1-0)

Målen,
Period 1: 1-0 (14:27) Ludwig Ahlin.
Period 2: 1-1 (25:53) Calle Kjällström, 2-1 (31:56) Douglas Alenbring.
Period 3: 2-2 (52,42) Stefan Kask.
Period 4: 3-2 (61:05) Fredrik Lovén.

Utvisningar: 12 (10:2:0:0) – 22 (20:0:2:0)

Publik: 156

Spelar betyg ESK Hockey:


Wincent Blomdahl


Jonas Eneroth/Viktor Ehn


Douglas Alenbring


Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar