ESK Hockey tog sin tredje raka!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey fortsätter att vinna i Hockeyettan då laget hemmabesegrade ett blekt Grums IK med 4-2 (1-0,3-0,0-2).

Det blev ingen bra start för Grums som precis innan match får sin förstemålvakt – Viktor Scherrieble ur spel pga. en allergichock, När matchen startar är det en jämn inledning fram till 06,46 spelat då Grums tilldöms en straff som Henrik Messfeldt skjuter utanför.

Kort därefter så får ESK chansen i spel fem mot fyra och gör det bra utan att göra mål, men får ett bra övertag i spelet som 11,58 ger utdelning då Viktor Ehn ger hemmalaget ledningen med 1-0.  Resterande av perioden blir det mest ställningskrig där ESK har mest puck och Grums kommer på kontringar, men inga fler mål görs i perioden.

Den andra perioden går stort till hemmalaget som tidigt med hjälp av en utvisning skapar e hel del och i svansen av den kommer också 2-0, det är William Warging som föredömligt jobbar fram pucken till en fristående Ehn som distinkt trycker upp pucken i taket bakom Martin Svedberg i Grums målet.

Gästerna har det fortsatt svårt mot ett piggt och bra spelande ESK och åker på utvisningar som kostar. Med 28,44 spelat kommer rättvist 3-0 där Jesper Sojé fångar upp en sargretur på Rickard Erikssons skott och pillar in pucken bakom Svedberg.

ESK kontrollerar fortsatt matchen, men börjar fuska en smula i organisationen vilket öppnar för en del chanser mot hemmakeepern Simon S:t Cyr som dock visar vilken form han är i och håller för 8:e perioden i rad nollan. I slutet av perioden så gräver Dennis Näslund fram pucken till en friställd Eriksson som inte gör något misstag och ESK kan lämna perioden i ledning med rättvisa 4-0.

Den tredje perioden blir en ganska svag period där Grums får mer att säga till om, mest beroende på att ESK inte är lika tydliga i sitt spel och fortsätter att fuska en del i spelet med puck. Det ger också ett visst övertag för gästerna som trycker på för att spräcka ESK nollan. Det kommer också en utdelning tillslut då Robert Thellberg blir den som framför mål överlistar Simon S:t Cyr som därmed efter 74,03min får släppa in en puck till 1-4.

ESK åker sedan på en utvisning och då spelar Grums sex mot fyra och men en felträff överlistar Johan Erkgärds S;t Cyr till 2-4 som står sig tiden ut.

Jag är egentligen bara helt nöjd med en av tre perioder iden här matchen, den första är det mycket studs fram och tillbaka och den sista är inte okey,. Andra perioden är som vi skall spela och då gör vi det bra. Som helhet är jag så klart nöjd med tre poäng och den tredje raka segern och sett över 60 minuter så är det rättvist, summerar tränare Robert Kimby.

ESK Hockey – Grums IF 4-2 (1-0,3-0,0-2)

Skott: 26-27 (6-6,11-5,9-16)

Målen,
Pariod 1: 1-0 (11:58) Viktor Ehn.
Period 2: 2-0 (22:32) Viktor Ehn, 3-0 (28:44) Jesper Sojé, 4-0 (39:45) Rickard Eriksson.
Period 3: 4-1 (54:03) Robert Thellberg, 4-2 (57:31) Johan Ärkgärds.

Utvisningar:  (4:0:0) –  (6:4:0)

Publik: 113

Spelar betyg ESK Hockey:


Rickard Eriksson


Viktor Ehn


Simon S:t Cyr

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar