ESK Hockey tog en viktig seger!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey vann viktiga tre poäng i Hockeyettan när laget bortabesegrade tabelljumbon Surahammars IF med knappa 2-1.

– Det var en tight match. Ganska mycket fram och tillbaka, berättar tränare Robert Kimby.

Det blev som väntat en svårspelad och småläskig uppgift för ESK som bara måste vinna för att hänga på i toppen. ESK skapar en hel del offensivt men det där sista lilla var inte på plats i dem två första perioderna som blev mållösa.

I den tredje perioden så lossnade det med målskyttet, men det var hemmalaget som gjorde 1-0 genom Oscar Sinnby med 3,09 spelat.

– Ja det var ingen bra känsla just där och då, men jag är nöjd med hur laget svarade på det baklängesmålet.

ESK svarar mycket bra och sätter hemmalaget under tryck vilket renderar i en utvisning på hemmalagets Rasmus Kronstrand med dryga 10 minuter spelat av den sista perioden. Spel fem mot fyra för ESK och då smäller det från blå, Fredrik Lovén höjer klubban och dundrar in 1-1. Inte nog med det! 33 sekunder senare tar William Warging köksvägen och pillat in 2-1 för ESK.

Under den sista delen av matchen så satsar såklart hemmalaget allt offensivt för att få med sig poäng, men ESK hanterar det bra och kan lämna isen med tre poäng till på kontot.

– Viktiga poäng för oss, medger Robert. Efter att vi gjort 2-1 är vi starka och stänger dem sista minuterna på ett bra sätt. Tycker vi gör bra saker offensivt, men defensivt börjar vi lite blekt. Sett till skapade målchanser  så tycker jag vi vinner rättvist, men det är små marginaler som avgör.

Surahammars IF – ESK Hockey 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)
Skott: 31-33 (11-10, 12-10, 8-13)

Målen: 1-0 (43,09) Oscar Sinnby, 1-1 (50,48) Fredrik Lovén, 1-2 (51,21) William Warging.

Utvisningar: 16 (14,0,2) – 6 (4,2,0).

Publik: 258

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar