ESK Hockey tog en fin skalp i Hockeyettan!

Viktor Ehn stor matchvinnare med två mål hemma mot Skövde. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey besegrade rättvist topplaget Skövde IK hemma i Bahcohallen med 3–1 (0-0,1-0,2-1) efter en imponerande insats och prestation.

– Jag är mycket nöjd med hur vi uppträder i den här matchen och vi vinner rättvist, bekräftar tränare Robert Kimby.

ESK rivstartar matchen och får redan efter 32 sekunder chansen att spela fem mot fyra där Andreas Sojé skjuter bra och på returen är Ludwig Ahlin mycket nära att lirka in pucken i mål ur liten vinkel.

Foto: Kent Lundqvist

SIK klarar ut det hela, men med 3,05 spelat är det mycket nära att ESK tar ledningen igen då Tim-Robin Johnsgård kastar en puck på mål som den gamle ESK målvakten men numera SIK målvakten Tim Hulstrand tappar och rensas bort av back på mållinjen. Kort därefter så tvingas Hultstrand göra en svettig räddning med plocken.

Foto: Kent Lundqvist

SIK har sin första chans med 5,15 spelat då ESK inte får ut pucken ur egen zon och William Frödelius får en jättechans i slottet som hemmakeepern Simon S:t Cyr räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter åker ESK på en utvisning och SIK får ett grymt tryck på ESK kassen, men Simon räddar tre gånger om och kan tillslut lägga handsken på pucken. ESK klarar sedan ut resterande av sitt boxplay på ett bra sätt.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi kom in i den här matchen med en bra känsla, det var en mycket bra annspänningsnivå och killarna visar direkt att vi är på plats för att tävla, konstaterar Robert.

ESK startar även den andra perioden starkt och Markus Jalmerud är så nära att ge hemmalaget ledningen två gånger om, men Hultstrand räddar. Kort därefter är det SIK som har en bra chans att ta ledningen, men även Simon i hemmaburen gör det bra och räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Med 5,54 spelat av mellanakten åker ESK på en utvisning, men det är Dennis Näslund som får en jättechans och är friställd med Hultstrand som räddar igen. ESK får själva chansen kort därefter att spela fem mot fyra och där väggar Ludwig Wallin bra med Emil Ripstrand, men med öppet mål skjuter han utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Utdelningen skulle dock komma. Med 13:50 spelat så ställer ESK om i en riktigt bra kontring där Carl Eriksson snyggt hittar en friställd William Warging som vispar upp pucken i taket bakom Hultstrand till 1–0.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir för engångs skull i matchen lite vilse i pannkakan i defensiv zon ganska omgående och gästernas Frödelius får en jättechans framför mål, men Simon i hemmaburen är iskall och täcker ut avslutet.

ESK lyfter direkt i spelet och vaskar fram en dubbelchans att utöka sin ledning genom bröderna Markus och Daniel Jalmerud, men denna gång är det Hultstrand som går vinnande ur striden. Kort därefter är det Jesper Sojé som har en chans framför mål, men Hultstrand räddar igen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en ny bra period och får även utdelning, vilket är både skönt och viktigt, menar Robert.

ESK får en smakstart på den tredjeperioden då Jesper Sojé snurrar bakom mål och hittar en friställd Viktor Ehn som gör 2–0 med tre minuter spelat. SIK svarar dock med att reducera till 1–2 bara 31 sekunder senare genom Hugo Borg.

Foto: Kent Lundqvist

Men vad gör det? Vi får se en repris på 2–0 målet med 4,59 spelat då Jesper Sojé återigen spelar smart och bra till Ehn som rakar in 3–1 bakom en överspelad Hultstrand.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är ESK heta, omgående så är Daniel Jalmerud nära att måla och kort därefter Ehn och Sojé, men en hårt prövad Hultstrand räddar.

SIK tar timeout med dryga fyra minuter kvar att spela och chansar med att lyfta sin målvakt för att få till en reducering. Gästerna får ett visst tryck mot ESK, men Simon i målet och en uppoffrande defensiv säkrar en mycket bra trepoängare.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att vi kan vinna mot ett kvalificerat motstånd av egen kraft där vi spelar oss till poängen. Det här är en lagseger där alla står upp och gör det bra i 60 minuter, men jag vill ändå ge Tim-Robin Johnsgård lite extra beröm för hans insats i matchen, summerar Robert.

Foto: Kent Lundqvist

Matchvinnare är ändå tvåmålsskytten Viktor Ehn som är nöjd med segern och poängen.

– Det var skönt att vi kunde vinna och hänga på i jakten på en AllEttanplats. Det här var en bra laginsats där vi verkligen gör jobbet för varandra i 60 minuter. Skönt att få göra mål såklart, det var ett tag sedan, skrattar en nöjd Viktor efter matchen.

ESK Hockey – Skövde IK 3–1(0-0,1-0,2-1)
Skott: 28–31 (5-10,10-8,13-13)

Målen,
Period 2: 1–0 (33:50) William Warging.
Period 3: 2–0 (43:00) Viktor Ehn, 2–1 (43:31) Hugo Borg, 3–1 (44:59) Viktor Ehn,

Utvisningar: 4 (2:2:0) – 6 (4:2:0)

Publik: 210

Spelar betyg ESK Hockey:


Fredrik Juhlin


Tim-Robin Johnsgård/Jesper Sojé


Simon S:t Cyr/Rickard Eriksson

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar