ESK Hockey tar nästa steg!

ESK siktar uppåt. Foto: Kent Lundqvist

Hockey: ESK Hockey som är Upplands största klubb spänner bågen.

ESK Hockey anställer Alexander Edstein på heltid som klubbchef. En roll som betyder att klubben nu spänner bågen inför en spännande framtid. Alexander som under den förra säsongen jobbade deltid som sportchef ser fram emot utmaningen.

Foto: Kent Lundqvist

–  Det är verkligen kul och spännande att få jobba med det här på dagtid och känna att jag på heltid kan jobba med att föra klubben mot uppsatta mål och även skapa nya.

Klubben kan nu ta nästa steg i sina ambitioner som klubb över hela linan från hockeylek till A-lag.

Foto: Kent Lundqvist

– Detta skapar en bra möjlighet för oss att utvecklas som klubb på alla fronter. Vi har camper, cuper och spelarutveckling, ungdoms, junior och seniorhockey som skall ledas på daglig basis av Alexander tillsammans med de som redan är ansvariga. De får en chef nu, skrattar ordförande Fredrik Laurin.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är en utmaning att ta tag i dessa bitar och kunna hjälpa alla inblandade på ett bra sätt. Det är mycket som händer i en klubb som behövs ta hand om på daglig basis och jag har redan startat upp ett projekt som skall förverkligas nu under våren med att bygga ett grönsvart ESK-nätverk med sponsorer och samarbetspartners, berättar Alexander.

Alexander kommer in i ett skede som klubbchef där mycket händer och skall hända.

– Jag går in i det här med mycket energi och ser fram emot att få jobba med alla som är verksamma på ideell basis för att föra hela ESK Hockey mot sina visioner och mål.

ESK är Upplands största hockeyklubb och målet är att växa på alla fronter.

– Vi ska bygga verksamheten över tid och på kontinuitet. Vi ser att vi har en bra tillväxt i klubben och kanske mest spännande just nu är damspelare där vi just nu i juniorlaget och ungdomslagen har 60 licensierade dam- och flickspelare.

Det är inte långt borta nu att ESK kan presentera ett seniorlag i Damhockeyn.

– Vi hoppas kunna fortsätta med att utvecklas inom damhockeyn och målet är att vi skall kunna sätta ett Damlag i seriespel till säsongen 2023/24, berättar Laurin.

Foto: Kent Lundqvist

För att lyckas så behövs såklart ett gott samarbete med partners, sponsorer, kommunen och alla ideella personer som verkar i klubben.

– Det är ett måste för att lyckas som klubb och vi är aktiva mot alla. Som jag reda berätta så är ju nätverket snart igång och vi har en mycket bra dialog med våra sponsorer. Vi har också en bra och konstant dialog med kommunen där vi på sikt givetvis behöver en ny arena, men det är många bitar som vi fram till dess behöver hjälp med och känslan är att vi möts på ett bra sätt, menar Laurin.

Alexander som ny Klubbchef har inte vilat på hanen. Det har redan nu skrivits nya kontrakt som verkar för framtiden.

– Ja, det är både bra och kul att vi kunnat göra klart med det här. Vi har under en tid jobbat med Intersport och Bauer som leverantör av material för klubben. Nu har vi valt att gå vidare med två nya leverantörer. Det är CCM och Sportringen som under 4 år kommer att vara vår leverantör till klubben, avslutar Klubbchefen.

Lämna ett svar