ESK Hockey slutade tia!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey drog återigen kortaste strået! I en jämn match borta mot Skövde IK förlorade laget med 0-2 (0-0,0-0,0-2) i Hockeyettans sista omgång och slutade därmed som tia i grundserien.

Ja, det är lite svårt att hitta ord. Det är en riktigt tight match med mycket känslor åt båda håll. Två lag som har haft det tufft med målskyttet, som behöver mycket målchanser för att göra mål. Tillslut är det ett slumpmål som avgör, berättar tränare Robert Kimby.

Det blev ”som sagt” en tight drabbning som var mållös efter två perioder, men det saknades inte chanser för lagen. I den tredje och sista perioden var det tillslut hemmalaget som kunde ta ledningen med 1-0 genom William Johansson med 6,26 spelat av perioden.

ESK jagade sedan en kvittering och chanser saknades inte. Med 2,12 kvar av matchen tar ESK en timeout och tar ut sin målvakt Jonas Eneroth i ett sista försök att nå en kvittering, men i stället avgöra hemmalagets Johan Planeby i öppet mål när han skickar in 2-0 för Skövde.

Kunde gått hur som helst. Man kan egentligen inte vara nöjd med en match när man förlorar och framför allt inte efter så här många förluster, men grabbarna står verkligen upp idag och ger det en grymt bra chans! Tyvärr samma situation som innan där vi inte får betalt på många klara chanser, berättar Kimby.

Vad händer nu och hur ser på säsongen så här långt?

Får slicka såren och ladda batterierna inför fortsättningsserien. Vi har en stark grund att stå på, men måste hitta ett sätt att få till spetsen, avslutar Kimby.

ESK slutar 10:a i grundserien och för därmed med sig 2 poäng in i fortsättningsserien som spelas i 14 omgångar mellan 7/1-2018 – 18/2-2018. Övriga lag i serien startar med följande poäng: Köping HC (6p), Kumla HC (5p), Forshaga IF (4p), Grums IK (3p), ESK Hockey (2p), IFK Arboga (1p), Surahammars IF (0p).

Skövde IK – ESK Hockey 2-0 (0-0,0-0,2-0)

Skott: 19 – 17 (7-4,5-7,7-6)

Målen, 1-0 (46:26) William Johansson, 2-0 (57:58) Johan Planby.

Utvisningar:  8 (2:4:2) –  8 (4:2:2)

Publik: 873

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar