ESK Hockey orkade inte hålla trycket uppe!

Foto: Kent Lundqvist

Ett skadedrabbat ESK Hockey med fem raka segrar i Hockeyettan fick inkassera första förlusten sedan 14 januari när man förlorar borta mot Kumla HC med 1-3 (0-0,10,0-3).

– På de stora hela är vi inte riktigt lika närvarande som tidigare matcher. Kumla är mer desperata än va vi är och vinner fler närkamper. Vi har ett bra läge inför tredje perioden orkar inte hålla trycket uppe, berättar tränare Robert Kimby.

ESK Hockey som ville få en bra start på matchen och hitta spelet direkt, fick istället lämna en mållös period utan riktig far i grejorna.

– Det var en ganska jämn period, men jag tycker inte vi hittade det där riktiga trycket, menar Kimby.

ESK fick chansen att ta ledningen i matchen fem minuter in i mellanakten, spel fem mot fyra har ju näst intill varit en paradgren under de sista matcherna för ESK, men den här gången fick man ingen utdelning. Det skulle dock komma en utdelning senare i perioden och då från lite oväntat håll, det är backen Fredrik Lundin som gör sitt första mål för året när han skickar in 0-1 bakom hemmalagets målvakt – John Westermark.

Ledning med 1-0 för ESK inför den tredje och sista perioden och så här långt fanns det en liten – liten strimma hopp om en playoff plats, men det skulle försvinna i takt med matchen löpte mot sitt slut. ESK gör fortsatt jobbet och insatsen var säkerligen på plats, men viljan att överleva skulle visa sig var starkast denna kväll. KHC som spelar för överlevnad i div.1 fick sista ordet då man vänder 0-1 till seger med 3-1 i sista perioden, sista målet görs i öppen kasse när ESK tagit ut sin målvakt Simon S:t Cyr för att spela sex mot fem.

Såklart tråkigt att inte fortsätta ge oss chansen och sätta tryck på Köping, men nu ska vi göra en bra avslutning med början på söndag med sista hemma matchen, avslutar Kimby.

Kumla HC – ESK Hockey 3-1 (0-0,0-1,3-0)

Skott: 23-25 (7-8,9-9,7-8)

Målen,
Period 1: x
Period 2: 0-1 (34:37) Fredrik Lundin
Period 3: 1-1 (46:43) Erik Planeby, 2-1 (50:39) Edvin Ekström, 3-1 (59:26) Felix Scharnke

Utvisningar: 6 (2:2:2) – 2 (2:0:0)

Publik: 126


Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar