ESK Hockey med en skridsko i Allettan.

Niklas Rigelius tvåmålsskytt hemma mot Segeltorp. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK har kopplat ett fast grepp om en plats i Allettan efter en skön hemmaseger mot Segeltorp i den 19:e omgången av Hockeyettan.

– Det här var såklart en skön och viktig seger där vi lägger grunden i den första perioden som var riktigt bra, säger en lättad ESK-tränare Robert Kimby.

Visst var det första perioden som bäddade för den här segern. ESK startar matchen riktigt bra och får ett bra tag om händelserna och kan också ta ledningen tidigt i matchen. Det är Mattias Johansson som vinner en tekning i offensiv zon och lagkapten Andreas Lindquist tog i för kung och fosterland och dundra in 1-0 bakom Claes Ende i SIF kassen.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra start och vi fick bra utdelning, äntligen då det varit lite si och så med det tidigare under säsongen, säger målskytten.

ESK fortsatte sedan att trycka på för mer och det skulle också komma. Med dryga åtta minuter spelat så står Andreas Sojé och Rasmus Hedin för ett bra förarbete vilket ger Simon Cederborg fritt fram och han gör 2-0. Hemmalaget var dock inte nöjda där utan jobbar och sliter fortsatt och kan också göra 3-0 innan periodvilan. Det är Andreas Sojé som lägger ett skott mot mål för styrning och där håller sig Jesper Bärgård framme och gör det riktigt bra då han styr in den bakom Ende som i samma skede får lämna över spaden till David Forsberg.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir också ganska oroligt i hemmalägret under den första perioden för Robin Nilsson lämnar tillsynes skadad och kort därefter även Wilmer Lindblad, men läkarteamet meddelar i periodvilan att Robin är ok för fortsatt spel och Wilmer lämnar också positivt besked.

– Jag fastnade med skridskon bakom eget mål och vred till foten, men nu tejper vi och kör, säger Wilmer.

– En bra period av oss och vi har bra koll på ett passivt Segeltorp, skönt att vi också tar betalt, menar Kimby.

Ganska väntat kommer nu gästerna ut hårt i mellanakten som gör att ESK trycks bakåt och man får nu försvara betydligt mer. Med 2,55 spelat kom dock en utvisning som kom att kosta. Precis när ESK blir fulltaliga så reducerar Gustav Björklund med ett välriktat avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det mycket Segeltorp som ligger på för mer, men ESK försvarar bra och Simon S:t Cyr i målet spelar stabilt. I slutskedet av perioden så får ESK chansen att spela fem mot fyra och då har Nilsson en projektil via målvakten i stolpen och Bärgård ett jätteläge i slottet men 3-1 står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att vi kommer undan med ett insläppt mål i den här perioden där vi blir för passiva, två hade blivit jobbigt och vi var tillbaka tryckta stundtals i den här perioden, medger Kimby.

ESK startar den tredje och sista perioden optimistiskt och Niklas Rigelius har ett friläge redan i den andra minuten men Forsberg räddar. Rigelius skulle dock ta revansch med 4,11 spelat då han med ett riktigt vasst avslut på högerkanten trycker in 4-1.

Med 9,38 spelat så får dock gästerna chansen att spela fem mot fyra och lyfter dessutom sin målvakt och ger det en chans att få förnyad kontakt med spel sex mot fyra och det resulterar då Marcus Lissäng reducerar till 2-4.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma mer. Med knappa fem minuter kvar att spela av matchen så hittar Dennis Nordström rätt med ett avigt skott till ytterligare reducering 3-4. Nu blev det darr i matchen och gästerna låg på för en kvittering, men då kommer en omställning och Rigelius kan stänga matchen med att göra 5-3 på egen retur.

– Det var många som var bra idag och tar ansvaret för den här viktiga segern. Nu väntar tre tuffa matcher innan serien är över, men visst det här känns bra, summerar Kimby.

Lagkapten Lindquist som blev både målskytt och utnämnd till matchens lirare håller med om nuläget.

Foto: Kent Lundqvist

– Det här var skönt och en riktig lagseger där vi tappar rytmen lite efter den första perioden som var bra. Det är utvisningarna som gör att det blir orytmiskt, men starkt av oss att klara ut det här. Vi har nu givit oss själva ett mycket bra utgångsläge att ta en plats i Allettan, men det är tuffa matcher kvar att spela och vi måste behålla en hög nivå för att klara det här, avslutar Lindquist.

ESK Hockey – Segeltorps IF 5-3 (3-0,0-1,2-2)

Skott: 27-30 (14-6,6-13,7-11)

Målen,
Period 1: 1-0 (07:44) Andreas Lindquist, 2-0 (08:03) Simon Cederborg, 3-0 (14:26) Jesper Bärgård.
Period 2: 3-1 (24:44) Gustav Björklund.
Period 3: 4-1 (44:11) Niklas Rigelius, 4-2 (51:38) Marcus Lissäng, 4-3 (55:05) Dennis Nordström, 5-3 (59:49) Niklas Rigelius.

PIM: 39 (2:4:33) – 29 (0:2:27)
Publik: 315

Spelarbetyg ESK


Douglas Alenbring


Niklas Rigelius


Andreas Lindquist

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar