ESK Hockey krigade hem seriefinalen!

Wincent Blomdahl och hans ESK flyger fram i Hockeyettan. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey tog sin femte raka segrar i Hockeyettan när dem hemmabesegrade tabellettan Köping HC med 5-3 (2-1,2-1,1-1).

Det var en rakt igenom 100 % insats där alla spelarna verklig stod upp och tog kampen i 60 minuter, det avgör den här matchen, analyserar tränare Robert Kimby.

ESK fick en drömstart på matchen då Daniel Andersson bjuds på ett friläge redan efter 20 sekunder och gör 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det en böljande match med lite nästan chanser fram till att ESK åker på en 2+2 och under den första utvisningstvåan kvitterar KHC till 1-1 genom Anton Svensson som tagbart för ESK målvakten för dagen – Jonas Eneroth är chanslös på.

Foto: Kent Lundqvist

Under den andra utvisningsperioden är det dock Jonas som går segrande ur striden med ett par vassa räddningar vilket gör att det fortsatt är 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

I den 11:e matchminuten så blir det en hel hög av målchanser, först ett mönsteranfall av ESK där William Blomdahl hittar Jesper Bärgård som förlänger till en friställd Andersson men KHC målvakten Christoffer Hanning räddar, spelvändning och Jonas räddar ett friläge, spelet vänder där Ludwig Ahlin får en jättechans framför mål, men Hanning räddar.

Det skulle dock komma mer utvisningar för ESK som åker på en mycket tveksam 2+10 med 13:22 spelat, men även denna gång är det Jonas tillsammans med övriga i defensiven som vinner den kampen. I den 17:e minuten skapar ESK en trippelchans att ta ledningen i matchen, den bästa har Bärgård med öppet mål men han får ej träff på pucken.

Foto: Kent Lundqvist

Det hela slutar med spel fem mot fyra för ESK som bara behöver 16 sekunder på sig att göra 2-1, Rickard Eriksson till Andreas Sojé som läckert hittar Viktor Ehn som trycker in pucken bakom Hanning.

Foto: Kent Lundqvist

Trots den start vi får så spelar vi lite för svårt inledningsvis, men vi jobbar oss in i matchen och kommer ur den med 2-1 och det är bra, säger Kimby.

Inledningen av den andra perioden går klart till KHC som dominerar stort mot ett tillbaka tryckt ESK som dock försvarar sig bra och det som kommer igenom tar Jonas hand om. Nu var det gästernas tur att dra på sig utvisningar och i spel fem mot tre så utökar hemmalaget sin ledning till 3-1 i spel fem mot tre genom Andreas Sojé.

Foto: Kent Lundqvist

Den glädjen blir dock ganska kortvarig då KHC svarar med att trycka på och reducera till 2-3 genom Lars Jinghage friställd i slottet.

Foto: Kent Lundqvist

KHC skulle dock fortsätta att dra på sig utvisningar så att ESK kunde utöka sin ledning till 4-2 efter bra spel, Rickard Eriksson kastar smart in en puck i högen av spelare framför mål och där är William Warging sist på pucken.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje perioden startar med ett jättetryck av KHC mot hemmaburen där Jonas redan efter 14 sekunder nickar bort en styrning med masken, men med 1,04 spelat kunde inte ens han göra något åt Anton Karlssons projektil som borrar sig upp i krysset till 3-4.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle bli mycket puck och skott av KHC i den tredje perioden, men sin vana trogen spelar ESK mycket bra defensiv hockey och med en storspelande Jonas i målet är man svåra att göra mål på. Det skapas då och då även chanser på omställningar men det skulle dröja innan nästa mål i matchen skulle falla.

Foto: Kent Lundqvist

Med 17,55 tar KHC timeout och lyfter sin målvakt i ett sista försök att komma till en kvittering, det tar hemmalagets Jesper Bärgård 8 sekunder att avgöra matchen med ett välriktat skott från egen zon i mål till 5-3.

Foto: Kent Lundqvist

Så skönt att vi kan knyta ihop säcken och vinna den här matchen. Det är som sagt ett kollektivt ansvar som ger det här resultatet och KHC får verkligen jobba för att skapa chanser på oss och där visar Jonas verkligen att vi har två riktigt bra målvakter, summerar Kimby.

Foto:Kent Lundqvist

Tack vare segern är nu ESK bara 4 poäng bakom KHC i serien med 3 omgångar kvar att spela.

ESK Hockey – Köpings HC 5-3 (2-1,2-1,1-1)

Skott: 23-35 (7-16,13-8,3-11)

Målen,
Period 1: 1-0 (00:20) Daniel Andersson, 1-1 (08:31) Anton Svensson, 2-1 (16:53) Viktor Ehn.
Period 2: 3-1 (27:01) Andreas Sojé, 3-2 (31:26) Lars Jinghage, 4-2 (38:48) William Warging.
Period 3: 4-3 (41:04) Anton Karlsson, 5-3 (58:30) Jesper Bärgård.

Utvisningar: 43 (16:0:27) – 41 (2:8:31)

Publik: 245

Spelar betyg ESK Hockey:


Jonas Eneroth


Andreas Sojé


Jesper Bärgård/Magnus Svanberg

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar