ESK Hockey jagar 5:e raka!

Foto: Kent Lundqvist

En riktig holmgång är att vänta när ESK Hockey idag spelar hemma mot tabellfemman Väsby IK i Hockeyettans 5:e omgång.

– Jag tror det kommer bli en riktigt tuff match mot ett bra Väsby, medger ESK-tränaren Robert Kimby.

ESK gjorde sin sista träning inför matchen under fredagskvällen och man gnuggade styrspel, uppspel och en del i specialteams med fokus på fem mot fyra. Det finns en del som inte riktig sitter och som man hoppas skall bli bättre i dagens match.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det handlar om detaljer i styrspelet utan puck och hitta mera rätt i våra egna uppspel. Det har dippat lite sedan försäsongsmatcherna och vi vill så snart som möjligt hitta tillbaka igen, säger Kimby.

Vad kommer att behövs idag för att fortsatt vara obesegrade?

– Vi behöver jobba vidare med saker som att värdera rätt i spelet med att ta risker på rätt ställen och vara vaksamma på Väsbys snabba omställningar när och om det vinner puck. Det är ett skickligt lag så defensiven behöver vara lika bra som den varit tidigare, menar ESK-tränaren.

ESK dras med småskavanker och tvingas vila av backresen Douglas Alenbring i den här matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag känner av mina ljumskar och har haft problem med det tidigare. Det är ett par dagar sedan är jag tillbaka igen, tror till matchen på onsdag, berättar Douglas.

Med tanke på att man sedan tidigare har backarna Fredrik Juhlin och Markus Johansson skadade så agerar ESK med att låna in backen Teodor ”Teo” Nyström från Almtuna IS.

– Det är en ung, bra och lovande back som kommer in på lån. Han kom in torsdags och har nu gjort två träningar inför den här matchen. Det är mer en fråga om belastning för våra egna backar som blir för tuff i förlängningen, säger Kimby.

”Teo” själv ser det som en chans på seniornivå att få spela i ett topplag i Hockeyettan.

Bild: Anders Löfgren

– Ja, att få chansen här är riktigt kul och jag är lite nervös, det måste jag erkänna. Jag har gjort ett par seniormatcher med Almtuna på försäsongen, men det här är debut i senior & tävlingssammanhang. Hoppas på att kunna bidra med tvåvägsspel och bra skridskoåkning, berättar ”Teo”

Sagt om motståndet:
Tabellfemman fick inkassera säsongens andra förlust i förra omgången efter en svängig bortamatch mot topplaget Hudiksvall. Visade moral efter 0-5 underläge en bit in i mellanakten och jobbade sig så nära som 5-6 med 29 sekunder kvar av matchen.

Senaste mötet :
Vinst för ESK med 4-2 (1-0,2-1,1-1)
Läs mer om den matchen här >>>

Truppen:

På skadelistan: Marcus Johansson, William Warging, Fredrik Juhlin och Dennis Näslund.

Burväktare: Simon S:t Cyr.

Matchfakta:
ESK Hockey vs Väsby IK, Hockeyettan, omg.5.
16:00 Bahcohallen.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar