ESK Hockey helt under isen!

ESK stod inte att känna igen hemma mot Kalix. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey svarade för en mycket blek insats och föll klart hemma mot tabellsjuan Kalix.

Det talade för en jämn kamp om trepoäng när ESK Hockey tog emot KHC under lördagens eftermiddag. Så blev det inte alls, Kalix får en fullträff på ett blekt ESK som kanske gör säsongens bottennapp.

Foto: Kent Lundqvist

Det var skapligt jämnt i den första perioden där inget av lagen får till något ordnat spel och matchen sätter sig aldrig riktigt. Det skapas ett par nästanchanser för hemmalaget, men gästerna blixtrar till en gång i perioden och gör då 0-1 genom Aapo Alapuranen.

Foto: Kent Lundqvist

Om det var initiativfattigt i den första perioden var det bra inledningsvis av den andra. ESK kommer ut och får ett övertag på gästerna som får ägna mesta av tiden i egen zon, men det där lilla som behövs för att trycka in gummit i mål saknades.

Foto: Kent Lundqvist

I stället åker ESK på en utvisning och det tar KHC sex sekunder att göra 0-2 på ett passivt ESK försvar. Det var tydligen starten på ett sällan skådat ras i Bahcohallen. ESK viker ned sig och trots att man försöker väcka laget på bänken med en timeout och ett målvaktsbyte så kör Kalix över hemmalaget och vinner tillslut med hela 8-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Det fanns en plan och en optimism inför matchen taktiskt, men det andra som handlar om ansvar var som bortblåst. Svårt att göra en analys av det här så här tätt in på, men det här är inte okey. Det är dock bra att vi har en match redan imorgon (söndag), säger en mycket besviken ESK-tränare Robert Kimby.

ESK Hockey – Kalix HC 0-8 (0-1,0-4,0-3)

Skott: 22-39 (7-7,9-14,6-18)

PIM: 12 (2:4:6) – 2 (0:0:2)
Publik: 301

Spelarbetyg ESK:

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar