ESK Hockey fortsätter att vinna!

Daniel Andersson målskytt borta mot Arboga. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey vann den svåra bortamatchen mot IFK Arboga och det är fortsatt uppåt i laget.

– En jämn match. Tycker vi gör första halvan av bra men andra halvan mindre bra, berättar ESK-tränaren Robert Kimby.

Det var ESK som tog kommandot och var det bästa laget i den första perioden. Det var heller inte ologiskt att ESK var i ledningen efter 20 spelade minuter där Rasmus Hedin gjorde sitt första mål i ESK tröjan, i spel fyra mot fem!

Rasmus Hedin. Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så kommer hemmalaget tillbaka och jämnar ut matchen till 1-1 och det skulle komma att bli en tight och spännande sista period. ESK var det laget som lyckades bäst och kunde också avgöra kampen genom Daniel Andersson (assisterad av Hedin) som snyggt fastställer slutresultatet till 1-2 med ett välriktat skott i krysset.

– Vi blir lite nonchalanta med puck och hjälper inte varandra lika bra andra halvan. Finns självklart mycket bra att ta med, men också detaljer i spelet som vi behöver fortsätta jobba på. Arbetsinsatsen är fortsatt riktigt bra. Vi har återigen för många utvisningar, men visar upp ett bra boxplay, summerar Kimby.

IFK Arboga – ESK Hockey 1-2 (0-1,1-0,0-1)

Skott: 30-26 (8-12,12-9,0-5)

Målskyttar ESK: Rasmus Hedin, Daniel Andersson.

Kommande träningsmatcher för ESK:
2/9   19:00 Gripen borta
5/9   19:00 Arboga hemma
7/9   19:00 Lindlöven borta

Veckans övriga träningsmatcher i Hockeyettan Östra*:

Segeltorp – Lindlöven 1-0

I Huddinge lirades det också försäsongshockey när Lindlöven var på besök. Hemmalaget Segeltorp spelade en bra försvarshockey och såg till att Lindlöven inte kom till några ordentliga avslut, samtidigt som burväktaren för kvällen gjorde en bra insats ihop med sitt försvar.

Även Lindlöven spelade riktigt bra försvarsishockey ska sägas och det var därför inte så konstigt att publiken i den lilla hallen bara fick se ett mål under kvällen och det var hemmalaget som gjorde det i den första perioden, vi återkommer med en målskytt så snart vi har koll på vem som gjorde det.

För Lindlövens del var detta tredje matchen på en dryg vecka som laget spelade uppe i Stockholm och de kändes inte helt inställda på att spela en ny match där. Passningsspelet satt inte som det skulle och när motståndarna spelar med ett solitt försvarsspel så är det svårt att göra mål och vinna matcher.

Vallentuna – Väsby 2-1

I Vallentuna var det två jämna lag som möttes, inget av lagen kom egentligen upp till den standard som de kan men en träningsmatch är trots allt just en träningsmatch. Gästande Väsby tog ledningen genom Nick Hedemyr i powerplay halvvägs in i mittperioden. Men i den tredje perioden tog hemmalaget över spelet mer och mer, något som också resulterade i två snabba mål för Vallentuna.

Tyvärr har vi inte heller här fått några målskyttar och hoppas att vi kan uppdatera de så snart som möjligt.

Sollentuna – Köping 3-5

Ett annat möte som spelades i en ishall i Stockholmsområdet var Sollentuna mot Köping, en match som länge var oavgjord men där gästerna kunde gå ifrån och säkra segern i den tredje perioden genom tre mål. Ställningen efter den andra perioden var 2-2 men i den tredje så visade Köping varför de spelade Playoff förra säsongen och satte dit chanserna de fick.

Målskyttar för Sollentuna blev: Kim Brändström, Emil Broed och Fredrik Wink.

Eskilstuna/Linden – Tyresö/Hanviken 0-5

Hockeyettan-laget Tyresö/Hanviken visade även de att Hockeyettan håller en högre nivå än vad division två gör. Tyresö genomförde matchen på ett bra sätt och kunde relativt komfortabelt vinna med 5-0 på bortais mot Linden som hårdsatsar för att kliva upp i den högre serien. Tyresö/Hanviken stod för en fin första period och tog ledningen med 3-0 innan vilan. Den andra perioden blev enligt rapporter väldigt sönderryckt av utvisningar och i den tredje perioden tog Tyresö/Hanviken över spelet på nytt. I den perioden gick laget även ifrån till slutresultatet 5-0

Målskyttar för Tyresö/Hanviken blev: David Olsson, Hampus Falk, Pelle Carlsson, Sebastian Johansson och Emil Leijon.

* Källa: Hockeyettan

 

Lämna ett svar