ESK Hockey fortsatt obesegrade i Hockeyettan!

Daniel Andersson gjorde sitt första mål för säsongen. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey fick bekänna färg hemma i Bahcohallen mot Vallentuna som verkligen ställde en ärlig fråga i den tredje omgången av Hockeyettan.

– Ja, vi möter ett lag som kom med en plan för att göra det svårt för oss idag och det lyckades dem verkligen med, medger ESK-tränaren Robert Kimby.

Det blev en intensiv inledning av matchen där ESK sätter sig i förarsätet direkt och pressar VBK som knappt kommer ur egen zon. Det skapas dock väldigt lite av det spelövertaget då hemmalaget är trubbiga och hamnar ute vid sargen mestadels och när man är i läge så är en klubbspets, skridsko eller ett ben i vägen.

Med 4,21 spelat kommer den första heta chansen för ESK. Vi får se ett mönsteranfall igångsatt av Niklas Rigelius som hittar Mattias Johansson i bra läge, men han passar istället för att avsluta till en friställd Wilmer Lindblad framför mål men avslutet går dock mitt på gästernas burväktare – Alexander Jirhage.

VBK har egentligen inget organiserat offensivt, men när ESK slarvar i ett uppspel vänder spelet och kan överraskande sett till matchbilden göra 0-1 genom Lukas Paulsson med 7,54 spelat av matchen. ESK fortsätter sedan att vara laget som för matchen, men har också fortsatt svårt att hitta fram till de hetare lägena. Det är i stället VBK som med 17,10 spelat har ett bra läge att göra 0-2 med kalabalik framför ESK målet, men hemmalaget lyckas få undan pucken tillslut.

ESK skulle få en jättechans till innan periodvilan att kvittera och då är det Johansson som friställer Rigelius i slottet, men Jirhage räddar – igen.

– En ganska väntad matchbild där vi kanske inte presterar på den nivån som vi har i laget, men insatsen imponerar även om vi är i underläge, menar Kimby.

I mellanaktens inledning spelar ESK fem mot fyra och då kommer kvitteringen. Robin Nilsson tar skott och på returen håller sig Daniel Andersson framme och gör sitt första mål i serien för säsongen när han kvitterar till 1-1. Efter målet så får VBK ned farten på ESK och jämnar ut spelet. Gästerna har också ett bra tryck på hemmalaget med 5,10 spelat av perioden, men ESK reder ut det hela.

Med 8,47 får ESK chansen att spela fem mot fyra igen. Omgående så hittar Hampus Wallin en fristående Nilsson som tyvärr inte får träff på pucken. Sekunder senare så händer det igen, Wallin till Nilsson och nu smäller det bara, en projektil i krysset till 2-1 för hemmalaget.

ESK skaffar sig ganska omgående två jättechanser att utöka sin ledning. Först är det Johansson som friställer Rasmus Hedin, men Jirhage räddar. Minuten senare är det Tobias Smids som sätter in en bra puck på mål där Rigelius styr pucken precis utanför Jirhages högra stolpe.

Sedan stagnerar matchen och det blir ganska dålig hockey vilket verkar passa gästerna bäst och dem har också en jättechans att kvittera med 1,20 kvar att spela av mellanakten, men Simon S:t Cyr gör en strålande räddning.

– Vi gör två bra mål och vrider verkligen ur det där sista för att hitta rätt i spelet som är böljande och ganska okontrollerat i långa stunder, säger ESK-tränaren efter två spelade perioder.

Det blir en skakig inledning på den tredje perioden som ESK fick starta med en spelare på botbänken. VBK har en puck som dansar på mållinjen, men undan av back. Efter det så blir det en ganska svängig matchbild där det böljar fram och tillbaka -igen. ESK är laget som vaskar fram chanserna i mitten av perioden. Den bästa kommer när Wilmer Lindblad tar sig direkt från utvisningsbåset till ett friläge framspelad av Jesper Sojé, men Jirhage räddar.

Det blir en dramatisk avslutning på matchen då VBK tar ut sin målvakt och spelar sex mot fyra. Gustav Jansson har en puck i ribban och Joel Östman får ett avslutande friläge i slottet med sekunder kvar av matchen, men S:t Cyr räddar och ESK kan ta sin tredje raka seger i Hockeyettan.

– Vi budgeterar alltid med tre poäng, men det är såklart skönt och bra att vi är obesegrade efter tre spelade omgångar. För att summera den här matchen så var det nervöst inför då vi egentlige är ganska oprövade i att spela fredag och söndag med en resa i benen och det tycker jag var påtagligt i den här matchen. Vi var med fysiskt men det mentala var till och från sviktande där vi tar besluten en sekund försent i vissa moment, men som sagt är det en hundraprocentig insats som tar oss till en ny seger idag, avslutar Kimby.

En av matchens förgrundsfigurer var ESK-backen Douglas Alenbring och han är nöjd med segern och poängen.

– Det här var en skön seger och vi står verkligen upp som ett lag i 60 minuter, det var en riktig lagseger.

Känsla att vara obesegrade efter tre omgångar?

– Funkar, skrattar Douglas avslutningsvis.

 

ESK Hockey – IF Vallentuna BK 2-1 (0-1,2-0,0-0)

Skott: 26-28 (11-6,8-13,7-9)

Period 1: 0-1 (7,54) Lukas Paulsson.
Period 2: 1-1 (20:56) Daniel Andersson, 2-1 (29:07) Robin Nilsson,
Period 3: x

Utvisningar: 4x2min – 4x2min
Publik: 319

Spelarbetyg ESK:


Robin Nilsson


Douglas Alenbring


Simon S:t Cyr

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar