ESK Hockey förstärker!

Foto: Privat

Att ESK Hockey är på frammarsch blir allt påtagligare då man nu har kontrakterat den före detta världsmålvakten Erik Ersberg.

36 årige Erik Ersberg började sin hockeykarriär i Sala Hockey, för att sedan gå vidare till Västerås Hockey i HockeyAllsvenskan. Han kontrakterades av HV71 inför säsongen 2005/2006. Landslagsdebut i november 2006 mot Tjeckien under Karjala Tournament i Finland. Han har tilldelats priset Honkens trofé som årets målvakt, vunnit VM silver och meriter från NHL & KHL.

2007 skrev Erik ettårskontrakt med Los Angeles Kings i NHL. NHL-debut i februari 2008 på hemmaplan mot Chicago Blackhawks. Han slog Gary Edwards gamla klubbrekord i antal räddningar av en rookiemålvakt och blev därmed den första rookiemålvakten att hålla nollan med 40 räddningar. Efter tre säsonger med Los Angeles Kings och Manchester Monarchs skrev Erik kontrakt med ryska klubben Salavat Julajev Ufa i KHL 2010. Kontraktet gällde säsongen 2010/2011. Han Avslutade karriären i HV71.

Nu är Erik Ersbergs klar För ESK Hockey som ansvarig målvaktstränare i klubben.

Foto: ESK

– En fantastisk lösning som vi alla i klubben är nöjda med. Vi kommer att få in en kraft och en kompetens från allra högsta nivå. Det handlar om att Erbergs kommer jobba med samtliga målvakter i klubben, även en dag i veckan med A-laget, berättar en mycket nöjd sportchef – Christian Nordenberg.

– Det blåser positiva vindar in Enköping och det är en bra kultur. Det är en av anledningarna till att jag vill komma tillbaka till klubben i år igen. Känns mycket bra med det utökade ansvaret för A-laget också, säger Erik på klubbens hemsida.

 

Lämna ett svar