ESK-Hockey föll i kampen borta mot Köping!

ESK ur vinnarcirkeln. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey kom inte alls upp i nivå borta mot Köping HC i 6:e omgången av Allettan.

– Det som avgör är att Köping kommer upp i en högre energi nivå. Vi lyckas inte hitta det tryck och noggrannhet i spelet som vi önskar. Generellt tycker jag dom vinner kampen samtidigt som det är väldigt små marginaler, menar ESK-tränaren Robert Kimby.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett blekt och slarvigt ESK i den första perioden och kanske var man en smula mätta efter helgens stora insatser och prestationer? Det kostade också då hemmalaget kunde gå till periodvila i ledning med 1-0 där den före detta ESK spelaren Johan Eek överlistat Simon S:t Cyr i ESK kassen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK kommer ut starkt och mer aggressivt i mellanakten och får ganska omgående utdelning. Efter bra förarbetet av Andreas Sojé och Ludvig Wallin kan Adam Lidström trycka in kvitteringen till 1-1 redan efter 3,27 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav tyvärr inte den effekt som laget hoppats på. ESK drar på sig en utvisning och Eek kan trycka in 2-1 för hemmalaget knappt två minuter efter kvitteringen, vilket stod sig in i tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får tyvärr byta burväktare i periodvilan där S:t Cyr har ”upper body injury”och lämnar över spaden till Pontus Hagman. Han får ett ganska omgående och trist välkomnande i matchen då hemmalagets Jesper Cederberg gör 3-1 och greppet om matchen var kopplad – eller?

Foto: Kent Lundqvist

ESK vägrar att släppa matchen svarar bara 35 sekunder senare då Hampus Wallin reducerar till 2-3 efter bra förarbete av Dennis Näslund och Jesper Sojé.

Foto: Kent Lundqvist

ESK jagar sedan kvittering och poäng, men trots att man försöker i spel sex mot fem under de sista 1,43 så lyckas en annan före detta ESK spelare i hemmakeepern Jonas Eneroth stänga ned ESK som kan hålla undan och vinner matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har tillräckligt många målchanser för att ta poäng eller vinna matchen igår, men de räckte inte hela vägen, avslutar Kimby.

Köping HC – ESK Hockey 3-2 (1-0,1-1,1-1)

Skott: 29-28 (10-6,11-10,8-12)

Målen,
Period 1: 1-0 (13:27) Johan Eek.
Period 2: 1-1 (23:27) Adam Lidström, 2-1 (25:07) Johan Eek.
Period 3: 3-1 (54:54) Jesper Cederberg, 3-2 (55:29) Hampus Wallin.

PIM: 6 (4:2:0) – 4 (2:2:0)
Publik: 421

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar