ESK-Hockey föll i den första av helgens två Norrlandsmatcher!

Foto: Kent Lundqvist

ESK föll tungt i den första av två matcher på helgens Norrlandstour mot Kalix HC efter ett sekunddrama.

Det blev en första period som länge såg ut att sluta mållös, men i slutminuten kom 1-0 för hemmalaget i spel fem mot fyra genom Felix Olsson. I mellanakten tappar ESK tempo och hemmalaget får mer att säga till om. Det skulle också komma att ge utdelning med dryga minuten kvar att spela av perioden då Martin Rova gör 2-0.

Uppförsbacke för ESK som i den tredje och sista perioden tar över matchen och reducerar till 1-2 med dryga sju minuter kvar att spela av matchen genom Wilmer Lindblad. ESK jagar sedan förtjänstfullt en kvittering och i ett sista försök att få in en kvittering tar man också ut sin målvakt Pontus Hagman i slutskedet för spel sex mot fem, men då avgör istället hemmalagets Felix Olsson i tom bur.

– Surt med torsk då vi har många bra målchanser men inte är tillräckligt heta i situationer runt målet sett över 60 minuter. Vi gör en ok borta match, men det räcker inte riktigt att bara vara ok nu i Allettan, vi behöver spela på topp av vår förmåga, konstaterar ESK-tränaren Robert Kimby.

Vad får ni med er inför morgondagens match mot Boden?

– Vi tar med oss antalet chanser och situationer vi skapar, men behöver som sagt vara tuffare och rejälare i sista tredjedelen. Morgondagens match kommer bli en av dom tuffaste vi har rent fysiskt och vi måste komma upp i kamp nivån sett över 60 minuter, avslutar Kimby.

Kalix HC – ESK Hockey 3-1 (1-0,1-0,1-1)

Skott: 21-30 (7-10,8-2,6-18)

Målen,
Period 1: 1-0 (19:00) Felix Olsson.
Period 2: 2-0 (38:25) Martin Rova.
Period 3: 2-1 (52:57) Wilmer Lindblad, 3-1 (58:57) Felix Olsson.

PIM: 6 (2:0:4) – 8 (2:4:2)
Publik: 404

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar