ESK Hockey behöver vinna!

Mer primitivt spel framför offensiv kasse behövs för seger. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey ställs i den 19:e omgången av Hockeyettan mot tabelljumbon Surahammars IF och en seger är ett måste för laget.

Sura är i samma situation som oss med stort poängbehov, det är viktiga poäng som står på spel så det gäller att hitta rätt balans i spelet, säger tränare Robert Kimby.

ESK Hockey som inte fått med sig resultaten alls, trots att man i många matcher spelat bra hockey i långa stunder, behöver vinna dagens hemmamatch mot Sura. Det kommer bli en jobbig uppgift då vi vet att det historiskt sett är ett lag som bringat ESK problem.

Man får helt enkel hacka i sig att man inte skördat poäng och börja producera offensivt. Det är just i det spelet man agerat tveksam och nu får man ta på sig den primitiva koftan och skita ner sig i den offensiva zonen och framför allt framför gästernas mål om det skall bli seger.

Vi behöver bli bättre på att ta tillvara de målchanser vi faktiskt skapat. Det börjar bli tjatigt, men noggrannhet på linjerna blir åter viktigt, berättar Kimby.

Matchfakta:
ESK Hockey vs Surahammars IF, HockeyEttan Västra: 19:e omgång.
16.00 Bacohallen.

Senaste resultat ESK Hockey:
1-4 förlust borta mot Borlänge HF 30:e november

Nyheter i truppen:
Simon S:t Cyr är åter i kassen, Johan Viktorsson och Tim Friberg fortsatt borta med hjärnskakningar, Rickard Eriksson avstängd.

Sagt om motståndet:
Tabelljumbo med 4 poäng på kontot, men har en förmåga att alltid plocka fram det bästa ur laget när dem ställs mot ESK. I det första mötet denna säsong vann ESK med uddamålet 1-2 på bortais där ESK kvitterade och avgjorde under den senare delen av matchen.  

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar