ESK Hockey avslutade säsongen bra!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey avslutade säsongen i Hockeyettan bra och slutade som tvåa bakom Köping HC vilket gav ett skapligt helhetsintryck.

Med nya tränarduon Johan Jonsson & Robert Kimby startade ESK Hockey upp något nytt med en plan för långsiktighet och tålamod i byggandet av ett spel som skall bära frukt för framtiden och det blev leverans direkt på många plan.

– Jag tycker som helhet att vi gjort en bra säsong. Det kan alltid bli bättre och det är en inställning man måste ha med sig hela tiden, men om vi ser till grundserien så slutar vi 10:a med mersmak. Det är små – små detaljer som skiljer oss från att vara med bland dem 6 första i serien och framför allt var det att vi inte tog betalt på det sätt som krävs, konstaterar Kimby.

Visst var det så och med halva serien spelad var ESK på en 6:e plats. Då skall man också väga med att laget hade en hel räcka med uddamålsförluster, mot bland annat topplag som VIK Västerås. Den andra halvan blev dock resultatmässigt svag trots att spelet fortsatt var på plats.

– Ja, den blev sämre och vi kunde inte riktigt hantera situationen trots att spelet i mångt och mycket fortsatt var bra. Det var mycket som inte föll på plats men det var också nyttigt för här fick vi klart för oss alla inblandade att det krävdes ett hårt jobb och det ställde gruppen upp på, berättar Kimby.

Efter jul så var ESK efter med 4 poäng i fortsättningsserien, men man gav det en bra och ärlig chans.

– Vi får in ett par spelare som höjer laget totalt och vi får det att lossna offensivt. Defensivt så gör vi en bra säsong rakt igenom och det är tydligt att hela laget förflyttat sig i det spelet. Nu fick vi det att lossna mer offensivt och i takt med självförtroendet tar vi också betalat. Det är dock fortsatt en del uddamålsförluster som skulle komma att fälla ett negativt utfall för totalen. Vi slutar tvåa och det med mersmak vill jag säga, få lag som lyckas spela så strukturerat som vi gör, menar Kimby.

Hur ser du på spelarutvecklingen och hur går tankarna för framtiden?

– Utan att gå in på detaljnivå i spelartruppen så är vi nöjda med det mesta. Klart att det finns en del kvar att jobba med men som helhet är det många som tagit ett stort steg denna säsong vilket bäddar för en bra grund till kommande säsong. Vi vill behålla stora delar av truppen, men det jobbet får fortgå nu så får vi se hur truppen ser ut när vi startar upp den nya säsongen, avslutar Kimby.

 

One Response to ESK Hockey avslutade säsongen bra!

Lämna ett svar