ESK hittar inte spelet!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey har fortsatt svårt att hitta ett bra spel över 60 minuter vilket kostade dyrt hemma mot Huddinge IK.

ESK som söker spelet över 60 minuter får jobba vidare med det sökandet då de djupa svackorna kostade dyrt hemma mot Huddinge IK.

– Ett motiverat Huddinge vinner rättvist där vi inte håller den nivå i 60 minuter som vi vill, medger ESK-tränaren Anton Virtanen.

Det tog sekunder så låg pucken bakom hemmakeepern Pontus Hagman efter att hemmalaget inte lyckats sortera upp sin defensiv.

Foto: Kent Lundqvist

Efter ett par minuter så får ESK ordning på spelet och nu ser det riktigt bra ut. Det skapas också ett par riktigt bra chanser där Robin Nilsson och Edvin Wiklund har de bästa, men gästernas målvakt Albin Andersson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle tillslut resultera när Daniel Andersson i spel fem mot fyra är på väg igenom men rivs av hemmadefensiven och tilldöms en straff. Den slår Andersson bra och det är kvitterat till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir sedan ganska böljande spel där båda lagen har chanser att ta ledningen. Närmast i hemmalaget var Niklas Rigelius som i bra läge träffar insidan av stolpen med avslutet.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra perioden är bara 1,21 gammal när Huddinge kan återta ledningen. Det är ett stillastående backspel mot ett fartfyllt spel med pucken och då är det inte svårt att gissa utgången.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det är det fortsatt jämn i spelet, men det skapas inget farligt fram till det är spelat dryga halva perioden. Då tappar ESK fokus igen för någon sekund. Det straffar gästernas Björn Jonasson med att kontra in 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Maximilian Popovic skulle sedan mycket olyckligt, men snyggt, styra in 1-4 i taket bakom en chanslös Pontus Hagman i ESK kassen.

Foto: Kent Lundqvist

Han kvitterar det målet ganska omgående med att reducera och skaka liv i matchen igen med sitt 2-4 mål från läge i slottet.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi kan inte ge oss själva uppförsbacke med tidigt insläppta mål hela tiden. Vi behöver vara mer påkopplade direkt i matcherna och omgående efter periodvila, menar Virtanen.

Det var inte hemmalaget i inledningen av den tredje och sista perioden. Återigen så ringer det när matchklockan bara tickat iväg i 45 sekunder. Efter en ny bjudning i egen zon så kan Tim Kämpeberg punktera matchen med att göra 2-5.

Foto: Kent Lundqvist

ESK försöker och försöker att få förnyad kontakt, men i stället så är det gästerna som kan utöka sin ledning och fastställa resultatet till 2-6 genom Anton Kalte.

Foto: Kent Lundqvist

– Det här är inte tillräckligt bra helt enkelt. Det är nu bara två matcher kvar att spela av grundserien och vi kommer behöva höja oss i spelet och ta en seger, avslutar ESK-tränaren.


ESK Hockey – Huddinge IK 2-6 (1-1,1-3,0-2)

Skott: 23-49 (7-19,9-15,7-15)

Målen,

Period 1
: 0-1 (00:45) Sebastian Frantz, 1-1 (08:01) Daniel Andersson.
Period 2: 1-2 (21:21) Rasmus Dahlberg-Karlsson, 1-3 (30:08) Björn Jonasson, 1-4 (34:51) Kim Lennhammer, 2-4 (37:13) Maximilian Popovic.
Period 3: 2-5 (40:45) Tim Kämpeberg, 2-6 (53:46) Anton Kalte.

PIM: 6 (2:0:4) – 6 (2:2:2)

Spelarbetyg ESK:


Niklas Rigelius


Edvin Wiklund


Maximilian Popovic

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar