ESK har gjort en bra grundserie.

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey som har gjort en bra grundserie i Hockeyettan laddar nu om för spel i Allettan.

ESK Hockey har levererat och svarat upp på både sina egna och omgivningens förväntningar genom att ta sig till Allettan. Inför säsongen visade laget upp något som vittnade om att det skulle bli en spännande säsong.

Foto: Kent Lundqvist

Med tränarna Robert Kimby & Johan Jonson i spetsen byggde man ett spännande lag med en bra åldersstruktur där ungt lovande blandades med mer rutinerade spelare och man skapade en gruppdynamik som såg mycket lovande ut inför seriestarten.

– Vi byggde vidare på något som redan förra säsongen började växa på laget både spelmässigt och hur man jobbar som grupp, tävlar, tränar och vilar. De unga har fått upp en bra energi i laget och de äldre har hängt på, se bara på Andreas Lindqvist sista 10 matcher, berömmer ESK-tränaren Robert Kimby.

Hög nivå på träning gav bra resultat i matchandet inför seriestarten där attityd och inställning till uppgiften var det som stack ut. Just det har också återspeglat sig i grundseriens matchande där man visat att man som lag är svårslagna.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi är inte nöjda, men tycker att vi gjort det bra under grundserien som helhet. Det har dock varit en del upp och ned med resultatet sett till hur vi spelat. I inledningen av serien så tog vi poäng fast vi kanske inte alltid förtjänade det och när vi spelade bra så fick vi inte med oss poängen. Nu under avslutningen har vi gjort det riktigt bra och visat att vi är ett lag för spel i Allettan, menar Kimby.

Foto: Kent Lundqvist

Till Allettan behöver man nu höja sig ett snäpp om man vill vara med på riktigt och då framför allt i det offensiva spelet där effektiviteten i målskyttet kommer att spela in och vara en otroligt viktig faktor i förväntade tajta och jämna matcher. Visst det lossnade en del i slutet av serien, bortsett från avslutningsmatchen mot Huddinge, men 59 gjorda i grundserien (2,7 i snitt) är för svagt för att det skall hålla på den här nivån.

– Det som är viktigt och som vi tar med oss är att vi levererat mot topplagen och gjort de mål som krävs för att vinna. Det som är positivt i det hela är att vi skapar mycket mer klara målchanser än förra säsongen och det har med tryggheten i spelet att göra. Det är en avsevärd skillnad och vi utvecklar det spelet hela tiden, konstaterar Kimby.

I serien kommer ESK att spela lååånga bortamatcher mot Piteå (82,4 mil), Kalix (94,5 mil), Boden (90,3 mil), Östersund (53,5 mil), Vännäs (61 mil), Hudiksvall (30 mil), Borlänge (15 mil) Köping och Väsby.

– Ja det kommer att bli mycket nytt för många av spelarna. Vi hoppas såklart att det blir dubbelmatcher (lör & sön) när vi åker på norrlandsmatcherna, att vi kan få Boden och Kalix samma helg. Det är en konst att spela dessa matcher och jag och Johan (Jonson) försöker dela med av vår erfarenhet av denna typ av bortamatcher. Det handlar mycket om hur man förbereder sig för resan och hur man hantera den med allt från sömn, mat och prestation på borta is efter en sådan helg, berättar Kimby.

Foto: Kent Lundqvist

Allettan startar i mellandagarna och högst troligt fredagen den 28/12 och omgång 2 spelas redan den 30/12.

– Det har varit så tidigare säsonger och det kalkylerar vi med och att det blir en geografisk bra start. Vi ser fram emot starten och kommer ladda inför med mycket och bra träning. Det kommer såklart att vara lite vila också, vilket killarna behöver. Sedan är det bara ladda för många tuffa matcher, menar Kimby.

Senast ESK Hockey var i Allettan gick det inget vidare och man var tabelljumbo med endast 1 poäng på kontot.

– Vi kommer få jobba hårt för att ta en av de 9 platser som betyder någon form av play-off spel efter den 20/2. Det är ett hårt och tufft spelschema, men nu känns det mer på riktigt och som det skall vara, skrattar Kimby avslutningsvis.

 

Lämna ett svar