ESK har fortsatt jobbigt sett över 90 minuter.

Jonatan Åhlin målskytt mot VBK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK som är i sluttampen av sina förberedelser inför stundande seriepremiär i herrtrean sökte 90 minuter bra fotboll borta mot seriekollegan Vallentuna BK.

– Vi närmar oss seriestart och vi ville se mer tävling i denna match, där ändå prestationen var viktigare än resultatet, berättar ESK:s tränare Martin Andersson.

I den senaste matchen borta mot GUSK var det bra i en halvlek och ledning 1-0 som slutade med en sämre andra halvlek och förlust med 1-3. Nu var det bra i dryga 60 minuter innan defensiven vissnade och hemmalaget fick spela sin fotboll.

– Ja, det såg bra ut under den första timmen med bra fotboll. Vi håller ihop laget bra och spelar som vi bör med och utan boll, vi skall dock kunna skapa lite mer offensivt, menar Martin.

Efter den första halvleken var det 0-0 men ganska omgående så gör ESK 0-1.

– Det var på en mycket bra omställning där vi kommer till ett bra läge med bra spel. Vi strular dock till det i sista momentet, men det slutar ändå med att bollen hittar fram till Jonatan Åhlin som utanför straffområdet gör en bra prestation när han vänder upp och avslutar bra, berömmer Martin.

ESK fortsätter att spela bra en stund efter målet, men sista halvtimmen blir minst sagt trevande och då framför allt defensivt.

– Ja, tyvärr så ger vi Vallentuna chansen att spela det spel dem är bra på och är inte resoluta i vår sistatredjedel där hemmalaget får komma till alldeles för enkelt med inspel och avslut. Det var valpigt uppträdande av oss och det kostade 4 mål, berättar Martin.

Matchen slutar 4-1 till Vallentuna, men det fanns en hel del att ta med sig från matchen som var bra och som absolut behöver bli bättre.

– Så är det, 60 minuter är bra mot en seriekollega, Det påvisas också tydligt att vi inte är redo just nu för 90 minuter bra fotboll, menar Martin.

Nu har ni en match kvar innan seriepremiären den 14:e april borta mot Uppsala-Kurd FK hur tänker du här?

– Vi går nu in i en mer tävlingsinriktad period där fokus är att tävla och hitta resultat. Sista träningsmatchen nästa helg borta mot Kumla skall vi hantera som en tävlingsmatch där det är skarpt läge, berättar Martin.

Ni hade med ett par nya spelare idag, bland annat nyförvärvet från IFK Västerås – Hugo Östlund-Rödlund (17 år).

Hugo Östlund-Rödlund. Foto: Kent Lundqvist

– Ja det stämmer. I Hugo har vi fått in en mycket lovande och ung spelare som säkerligen kommer spela högt upp i serierna om ett par år och han visade idag att han absolut kommer bli en tillgång i laget. Vi har även tre amerikaner på test och två av dem kan bli något, men det har inte så mycket med fotbollen att göra utan det handlar om att det skall lösa sig med allt runt omkring, berättar Martin.

Hur ser det ut i övrigt med skade och sjuklistan?

– Det är som det är och vi jobbar med det vi har, men det börjar ändå se mycket bättre ut. Vi kunde spela Pontus Lundén i lite mer än en halvlek i den här matchen och det ser bra ut gällande honom. Sedan är det ett par som är sjuka som är tillbaka snart och sedan får vi se med dem andra, men det vi vet är att Mohammed Ibrahim och Carl Söderberg inte är aktuella för premiären, avslutar Martin.

Vallentuna BK – Enköpings SK 4-1 (0-0)

Målskytt ESK: Jonatan Åhlin.

 

Lämna ett svar