ESK har en ny kapten!

Lagkapten Dennis Näslund. Foto: Kent Lundqvist.

ESK-hockey som imorgon drar i gång en ny säsong i ATG Hockeyettan har en ny lagkapten i Dennis Näslund.

– Det är såklart en ära att för ta sig ann den rollen, säger Näslund.

Varför blev det du tror du??

– Jag tror det handlar mycket om min personlighet på och utanför isen där jag är en pådrivare och en som tar för mig och gillar att dela med mig, är väl inte den tysta typen direkt, skrattar Näslund.

Vad blir det viktigaste i din nya roll?

– Egentligen ser jag det mer som en bokstav på bröstet då vi har så många ledare i laget. Det som kommer att bli viktigt är ju såklart att sköta kommunikation i gruppen och vara lite av den som håller rätt på gruppen och att vi är på banan i alla moment tillsammans med våra tränare. Det är verkligen högt till tak i gruppen så det kommer inte vara något betungande.

Vad är din känsla efter att ni nu har lagt ett träningsmatchande bakom er?

– Vi har byggt vidare på det som klubben startade förra säsongen och känslan är bra. Grunderna sitter bra och de nya i laget har kommit in det riktigt bra. Många av de nya killarna bor ju numera här i Enköping och det har ju förenklat hela processen. Själva matcherna har varit bra bortsett från debaclet hemma mot Almtuna IS. VI har tagit steg hela tiden i spelet och i alla moment och motståndet har ju varit med blandade spelstilar och framför allt att det ”bara” var sex matcher vilket givit oss tid att reflektera och träna bra emellan.

ESK gick ju bra förra säsongen med spel i Allettan och playoff, vad tror du om era chanser denna säsong?

– Svårt att säga då jag egentligen har ganska dålig koll på de andra lagen. Det är klart att vi vill dit och siktar på det. Tycker att vi har det som krävs och vad som behövs för att komma dit och att vi skall lyckas som lag. Vi vet att vi besitter bra skills över hela truppen och vi tror på oss själva. Kollektivet kommer bära oss denna säsong med individuella prestationer i det hela. Känns som att defensiven sitter som förra säsongen och att vi är lite vassare i det offensiva spelet.

Vad blir nycklarna till en bra säsong tror du?

– Det är att hålla en hög nivå genom match efter match och jobba hårt för varandra. Vara noggranna i alla moment då det är små marginaler som kommer att avgöra hur vida det skall bli spel i Allettan eller inte, vi tror på oss själva, avslutar Kaijser.

Fakta Dennis Näslund:

Foto: Kent Lundqvist

Ålder: 25
Bor: Enköping
Jobb/skola: Säljare
Left/Right: Left
Position: Lagkapten, FWD/Back
Klubbar: ESK-Västerås IK-Bålsta HC-ESK.
Säsonger i Hockeyettan: 4:e

Lämna ett svar