ESK har chansen att säkra ett div.2 kontrakt!

Foto: Kent Lundqvist

ESK kan ikväll vid vinst säkra seriesegern i den 20:e omgången av Herrtrean och ett kontrakt i div.2 borta mot FC Arlanda som kommer med 8 raka matcher utan förlust.

Många tror säkerligen att det kommer bli en enkel match för ESK borta mot FC Arlanda som är indragna i striden runt degraderingsstrecket. Ni har fel! Hemmalaget är i form och kommer med hela 8 raka matcher utan förlust!

– Lite blandade känslor från mig personligen, rent fotbollsmässigt känns det hur säkert som helst. Men detta är en match som betyder väldigt mycket för oss så det mentala kommer spela väldigt stor roll. Lägg då till att vi ska till en arena där vi vanligtvis vantrivs så blir känslan lite oviss, berättar ESK-tränaren Martin Andersson.

Har det märkts något på gruppen inför denna match med tanke på betydelsen av densamma?

– På gruppen har jag inte märkt något förutom att vi såg omständliga ut i sista tredjedelen senaste matchen. (Om det nu har något med saker att göra..).

Vad hoppas du på för matchbild och hur skall ni ta er till en ny seger?

– Först och främst måste vi göra matchen till vilken match som helst, spela avslappnat och hålla nerverna på rätt plats. Resultatet får heller inte påverka vårt spelsätt under matchens gång oavsett om det är positivt eller negativt. En mental och fysisk urladdning är att vänta mot ett Arlanda som kommer kriga för att undvika negativt kval/nedflyttning, avslutar ESK-tränaren.

Sagt om motståndet:

Precis ovanför degraderingsstrecket och krigar alltså för ett nytt kontrakt med 23 poäng på kontot. Men har visat att man är ett bättre lag än vad tabellen säger då man är obesegrade i 8 raka matcher, tre segrar och fem kryss.

Nyheter i truppen:

Alla utom Jonatan Åhlin & Bruno Dal Monte är spelklara.

Senaste mötet:

Vinst för ESK med 2-0 (1-0).
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
FC Arlanda vs Enköpings SK, Herr div.3, 20:e omgången.
19:45 på Midgårdsvallen.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar