ESK greppade inte sista halmstrået!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK är ur Damettan efter en hemmaförlust mot ett för dagen bättre Västerås BK 30.

– Ja, det var inget snack om saken, medger ESK-tränaren Tomas Karlsson.

ESK skulle starta matchen övertygande och det såg mycket lovande ut under de första 25 minuterna av matchen. Hemmalaget tryckte tillbaka BK30 som var skärrade och bjöd bort boll efter boll till ESK som skapade fyra kvalificerade målchanser innan det tillslut ringde.

Det skulle dock falla på en fast situation där Michaela Lennvall Suomela slår frispark från långt håll och säkerligen egentligen var menad som ett inspel i boxen seglar in under ribban till 1-0 via BK30-målvakten Ella Wilson.

ESK fortsätter sedan att hota gästerna som får jobba defensivt för att freda sig. Den bästa chansen får Rebecca Sandbring efter att planens gigant Elvira Gustafsson läcker chippat bollen över backlinjen, men Sandbring lyckas inte få till avslutet med samma kvalité som uppbyggnadsspelet.

Med 25 minuter spelat tappar ESK märkligt nog initiativet i matchen och börjar ge bort bollar och hav av ytor för BK30 att jobba med. Det straffar sig så klart och gästernas skyttedrottning och vassaste spelare för kvällen – Ella Gunnarsson gör både 1-1 och 1-2 (21 totalt i ligan) innan lagen går till halvtidsvila.

– Stark inledning och precis det spel vi ville ha i matchen och vi borde kanske gjort något mer mål på de chanser vi skapar. Vet inte vad som händer efter 25 minuter, vi tappar allt tyvärr, konstaterar Karlsson.

Den andra halvleken startar mycket svagt från båda lagen som inte alls svarar upp till någon Damettan kvalité. Allt efter som så höjer sig dock BK30 samtidigt som det blir allt påtagligare att ESK får lida för att man inte vågar hålla i bollen och istället bara slår bort den gång efter gång.

Det skapar också våg efter våg av anfall för gästerna som också gör 1-3 genom Caroline Murray och 1-4 av Wilma Hedenström med dryga timmen spelad av matchen. Det är sedan en kanonad för gästerna mot ESK-målvakten Jonna Böckert som gör 4-5 högoktaniga räddningar under den avslutande delen av matchen.

– Vi är helt enkelt numret för litet ikväll, BK30 är bättre i allt. Dom sårar oss hårt med sitt omställnings och kantspel där vi tyvärr inte kommer rätt. Nu får vi inrikta oss på att avsluta säsongen snyggt och ta det serieansvar vi har och jag tror tjejerna är inställda på att få med sig en bra avslutning på säsongen, avslutar Karlsson.

Enköpings SK – Västerås BK 30 1-4 (1-2)

Målen, 1-0 (12) Michaela Lennvall Suomela, 1-1 (30) Ella Gunnarsson, 1-2 (43) Ella Gunnarsson, 1-3 (57) Caroline Murray, 1-4 (63) Wilma Hedenström.

Varningar: 0-0
Publik: 56

Spelarbetyg ESK:


Elvira Gustafsson


Jonna Böckert


Michaela Lennvall Suomela

Lämna ett svar