ESK glänste på Enavallen!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: ESK svarade för en strålande insats och prestation hemma mot obesegrade tabellettan Viggbyholm.

– En riktigt skön känsla så här direkt efter slutsignalen, berättar en mycket nöjd ESK-tränare Henrik Norrström.

Det var lätt att förstå då ESK fick till en fullträff hemma mot Viggbyholm som monterades ned i molekyler både defensivt och offensivt.

Foto: Kent Lundqvist

ESK satte hårt tryck på gästerna omgående och resultatet lätt inte vänta. I den 6:e matchminuten så serverar Linus Zetterström en kalas boll ut på vänsterkanten där Willy Wickman svarar för ett elegant medtag och tar sig loss där han i fritt läge trycker in 1-0 bakom en chanslös Kevin Lund i VIK målet

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna svarar omgående med ett bra anfall där Hjalmar Thorgerzon tvingar hemmakeepern Gustaf Persson till en högoktanig räddning som slutar med en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir fortsatt en mycket underhållande match och båda lagen skapar offensivt, men det är ESK som är effektivast. I den 16:e minuten så är det återigen Zetterström som står för förarbetet med en snygg klackskarv som friställer Patrick Lundemo som enkelt gör 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett samarbete som skulle ge mer i första halvlek. Med knappa halvtimmen spelad så får vi se ett läckert 3-0 mål. Lundemo väggar med Zetterström och kommer i ett friläge som resulterar. Innan halvtidsvilan så var det dags igen. Lundemo förkunnar ett äkta hattrick när han fångar upp ett ihopslag med Zetterström och Lund och gör 4-0 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi sa inför matchen att defensiven är nyckeln i den här matchen och det var det vi förtydliga även i halvtid då jag ändå tycker att dom får skapa lite för mycket i vår egen box, berättar Norrström.

Gästerna gör ett tappert försök att skaka liv i matchen med att byta fyra spelare i halvtid. Det gav ingen effekt. ESK spikar i stället matchen fem minuter senare. Wickman slår en perfekt boll på Zetterström som i fritt läge bakom en passiv backlinje gör 5-0.

Foto: Kent Lundqvist

Viggbyholm skulle reducera i den 63:e minuten. På en frispark kommer Calle Ringström först på bollen och nickar in 1-5.

Foto: Kent Lundqvist

Den lilla strimma av ljus som gästerna fick släcktes omgående och brutalt av nyförvärvet Kakra Boakye-Mensa. Zetterström var återigen pappa till målet med en öppnande passning där Kakra presterar på sin högerkant och tar sig i ett bra läge där han kan smeka upp bollen i krysset till 6-1.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av matchen blir avslagen och ointressant. ESK spelar av tiden och gästerna längtade nog mest hem. En mycket imponerande seger förkunnas i den 90:e minuten och viktiga poäng på kontot för hemmalaget i jakten på toppkänning.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, en mycket viktig seger för oss. Vi är fortsatt en liten bit efter, men nu är det ett bättre läge såklart. Vi vinner idag för att vi behåller lugnet i spelet hela tiden och värderar bra när vi skall gå och inte, avslutar ESK-tränaren.


Enköpings SK – Viggbyholms IK FF 6-1 (4-0)

Målen: 1-0 (6) Willy Wickman, 2-0 (16) Patrick Lundemo, 3-0 (26) Patrick Lundemo, 4-0 (37) Patrick Lundemo, 5-0 (50) Linus etterström, 5-1 (63) Calle Ringström, 6-1 (66) Kakra Boakye-Mensa.

Gula Kort: 2-2
Publik: 219

Spelarbetyg ESK:


Linus Zetterström


Patrick Lundemo/Kakra Boakye-Mensa


Alexander Persson Njie/Eric Johansson

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar