ESK gjorde det igen!

ESK tränaren Martin Andersson lämnar säsongen med en hel del huvudbry. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK herrfotboll gick återigen till kvalspel till div.2, men räckte tyvärr inte hela vägen efter en säsong som inte varit spikrak i prestation och insats.

ESK gjorde en säsong som bar dem till kvalspel till div.2 – i år igen, men där tog det återigen stopp för laget som spolierade sina chanser redan i inledningen av serien och av kvalspelet.

Säsongen startade illa för ESK som inte alls hittade rätt med spelet och var lite av ett upp och ned lag där man blandade ock gav i både prestation och vad det gällde inställningen till uppgiften.

– Ja, vi hittade egentligen inte rätt med mycket vare sig på planen och utanför. Det var rörigt och Pelle Johansson valde att lämna som assisterande. Spelet lämnade en hel del att önska i prestation och insats, berättar tränare Martins Andersson.

Allt eftersom så fick ESK ordning på spelet och började avancera i serien och när man gick in för den avslutande höstdelen av spelet så låg man i slagläge både för en serieseger och en kvalplats.

– Vi hade hittat in i det där ”flowet” som vi letat efter och här hamnade vi i en balansgång av hur vi skulle hantera utvecklingsbiten. Jag valde av olika anledningar att helt enkelt inte ta i det som behövdes för att rätta detaljer för att utvecklas ytterligare, kändes som att det inte fanns den mottagligheten att jobba med det just då.

Det såg länge ut som att det skulle bära hela vägen och man var med i jakten om seriesegern och direktavancemang till div.2. Det skulle dock komma ett par avgörande matcher som tyvärr bara gav en kvalplats som serietvåa.

– Känslan var att vi tar förluster som är onödiga och när vi väl spelat klart grundserien är det inte med en känsla av att vi är tvåa, snarare femma eller liknande. Det var nu påtagligt att vi inte har haft den bredd i truppen som är önskvärd för att kunna stimulera och påverka resultat och utveckling. Kvalet blev vad det blev, det var slut i tanken helt enkelt hos killarna.

Blir Martin Andersson kvar som tränare för herrarna i ESK nästa säsong?

– Jag vet inte just nu, den här säsongen måste landa först innan jag kan ta tag i den frågan, avslutar Martin.

Annons

Tabell div.3 herrar >>>

Lämna ett svar