ESK gick i fällan!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey skakade tabelltrean Visby/Roma HK i ATG Hockeyettan, men en svag mellanakt fällde hemmalaget.

– Trist såklart att förlora matcher och att vi inte kan hålla oss kalla i den andra perioden och visa lite mer ödmjukhet, säger ESK-tränaren Johan Jonsson.

Det var ESK som var det klart bättre laget i den första perioden och blir också artigt bjudna på 1-0 med 4,24 spelat. Visby backen Erik Palm friställer Daniel Andersson framför mål och han sprätter upp pucken i taket bakom en chanslös Filip Lindblad i Visby-målet.

Foto: Kent Lundqvist

ESK ligger på för mer och det tar bara 21 sekunder så ringer det igen. Ett minst sagt virrigt försvarsspel av Visby gör att Marcus Collin kan peta in 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att föra matchen även om gästerna så och då sticker upp och skapar ett par chanser mot hemmakeepern Simon S:t Cyr som är säkerheten själv.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa 9 minuter spelat så får vi se ESK jobba fast pucken offensivt och den hamnar hos Hugo Lindman Gustafsson som nyper till med ett direkt skott och med trafik framför Lindblad är det 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

Visby har en jättechans i slutet av perioden att reducera, men närmare än en puck i insidan av stolpen och ut igen kommer inte Visby som får lämna första perioden mållösa.

Foto: Kent Lundqvist

– Det här var en prickfri period av killarna i allt de gjorde på isen.

Till mellanakten så kommer gästerna ut, säkerligen efter en duktig utskällning av sin tränare – Hans Särkijärvi och plockar fram en mindre underhållande hockey, kan man säga om man vill vara snäll.

Foto: Kent Lundqvist

Det var riktig grishockey och ESK gick gruvligt i fällan. Det delades ut hela 6 utvisningar innan matchuret visat 7 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

– När de (Visby) kom ut till den andra perioden var det rätt påtagligt att de fått sig en skopa i periodvilan och kom ut riktigt griniga och det hanterade vi inte alls på rätt sätt och fick betala priset.

Med 1,28 spelat så har gästernas Adam Rachidi öppet mål, men S:t Cyr kommer som skjuten ur en kanon och svarar för en högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

ESK som inte kan hålla sig kalla i grisandet åker på en dubbelutvisning med 6,58 spelat av den andra perioden och det kostar. Visby reducerar en smula turligt där Ryker Leer lyckas via S:t Cyrs klubba få in 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så kommer en situation som inte ser helt okey ut då det är en solklar interferens på blålinjen av en ESK spelare som domare Marcus Karlsson släpper och ger gästerna fritt fram där Leonard Broström kan göra 2-3.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så blir det pinsamt då domare Karlsson skall kvittera sig själv då han tar en bedrövlig utvisning på Visby spelaren Carl Ericsson. Det renderar dock inte i något mål för hemmalaget, men samme Ericsson åker ganska omgående på en ny utvisning och då ringer det. Tobias Smids lägger en bra passning som ger Andersson öppet mål och då är det 4-2.

Foto: Kent Lundqvist

Ericsson ut ur utvisningsbåset och får kvittera sig själv sekunder senare då han billigt får göra 3-4. Nu blir det rörigt i ESK som tappar huvudet i spelet helt. Visby drar på sig en ny utvisning, men lyckas ändå kvittera till 4-4 genom Leer och innan perioden så åker man på en kontring som renderar i 4-5 genom Ericsson.

Foto: Kent Lundqvist

– I den här periodvilan hade vi samma snack som inför matchen om hur vi vill ha det på isen och det svarade killarna bra på och vi kom in i matchen igen.

I den tredje och sista perioden blir det en riktig uppryckning av ESK som kommer ut och får tag i spelet igen. Det ger också ett stort spelövertag och man vinner skotten med hela 16-3 i perioden, men närmare än en puck längsmed mållinjen bakom Lindblad i stolpen och ut igen kommer inte hemmalaget en kvittering.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör det bra i två perioder, men som vi sagt för så måste man vara det i 60 minuter för att vinna matcher. När vi håller oss till det vi skall så är vi minst lika bra som Visby om inte bättre, men tyvärr så kan vi inte hålla oss kalla när de grisar i andra perioden, avslutar ESK-tränaren Johan Jonsson.

Enköpings SK – Visby/Roma HK 4-5 (3-0,5-1,0-0)

Skott: 43-39 (16-17,11-19,16-3)

Målen,
Period 1: 1-0 (04:24) Daniel Andersson, 2-0 (04:45) Marcus Collin, 3-0 (08:55) Hugo Lindman Gustafsson.
Period 2: 1-3 (28:04) Ryker Leer, 2-3 (30:27) Leonard Broström, 2-4 (35:15) Daniel Andersson, 3-4 (35:41) Carl Ericsson, 4-4 (38:07) Ryker Leer, 4-5 (38:49) Carl Ericsson.
Period 3: x

PIM: 16 (4:8:4) – 61 (2:12:47)
Publik: 195

Spelarbetyg ESK:


Niclas Rigelius


Adam Lidström


Simon S:t Cyr

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar